Ако бисмо о Жељку Самарџићу хтели да сазнамо нешто више гледајучи профиле његових друштвених мрежа приметили бисмо да му је омиљени хоби риболов. Певач не крије да су му барка, коју поседује, и дружења уз риболовачке приче начин да се опусти и побегне од јавности.

- Обожавам море, свој брод и барку. Обожавам пријатље које имам у Доброти, где ми је иначе и кућа. Много ми је радости та Доброта донела, сама по себи она одише добротом. То вам могу потврдити сви који имају било какве везе са њом. Тамо сам ван свега, обичан рибар, непозната личност. Тамо имам најспокојнији сан и не обазирем се да ли су ми панталоне упрљане рибом. Овде се подразумева да си потпуно сређен, стално и свуда. Тамо, будем потпуно опуштен и ван свега, што ми мало и фали, каже Жељко кроз осмех и додаје:

- Волео бих да сви могу да осете то на начин на који ја то осећам.

Он не крије да се људи са којима иде у риболов и са којима се дружи на пучини често интересују о естрадном животу.

Фото: АТА имагес

 

 

- Интересују се јер знају да сам ја са свима у пријатељским односима. Нажалост, живимо у време када сви негде јуре и журе, те већину виђам искључиво по аеродромима. Прозборимо по коју и свако наставља својим путем. На мору једино срећем Сашу Матића када прославља рођендане својих кћерки. Близу су нам куће па ускладимо дружења, говори музичар и открива коју познату личност је скоро угостио код себе.

- Брега је радо виђен гост у мом дому. Нас двојица се стварно сјајно слажемо и уживамо кад год се састанемо. Имамо доста тога заједничког. Од почетака на матурским вечерима у Коњицу, преко тога да смо обојица официрска деца. Увек разговарамо о разноразним темама. Брега је попут свих уметника, посебан на диван и њему својствен начин. Возио сам га и својим бродом, уживали смо пецајући лигње. На крају сам му понудио читаву кофу плена који смо упецали. Он је остао забезекнут јер је улов био тог дана стварно богат, али је са одушевљењем прихватио. Касније ми је слао и фотографије како су све спремали и дегустирали. Све у свему, провели смо се дивно и имали квалитетно време скупа, открива певач.

Фото: АТА имагес

 

На питање да ли на мору обележава и битне датуме, Жељко нам је открио да најлепше рођендане прославља управо у Црној Гори, уживајући у дивној музици, храни и пићу, окружен најближима.

- Најлепши живот води онај ко је окружен вољеним људима, тада може бити потпуно спокојан. Ја сам дефинитивно један од тих, завршава певач који са супругом Мајом користи сваки моменат да ужива на броду где уз вино и храну крстаре приморјем.

На његовом пловилу пријатељи су увек добродошли, а улов од тог дана увек је радо подељен са свима. Певач не крије да ће много више времена боравити на води, сада када је отишао у пензију.

Волео бих да правим гитаре

Жељко Самарџић неретко засвира гитару за породицу и пријатеље у свом дому, на својој барци или под ведрим небом. Он каже да би, поред риболова, његов хоби могао бити прављење гитара али то још није усавршио.

- Поред риболова, обожавам гитаре. Да нисам певач можда бих био произвожач истих, додаје кроз осмех.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".