Маринковић је пронађен у свом стану на Вождовцу око 16 сати. Покушана је реанимација, али нажалост безуспешно. Према незваничним подацима, узрок смрти је инфаркт.

Бранко Маринковић рођен је 2. октобра 1980. Живео је и радио у Београду. По струци био је дипломирани правник. Гимназију је започео у Сурдулици, матурирао у Винфилду, Лузијана, САД, у оквиру међународног програма - Pacific intercultural exchange - као ученик генерације и као један од најбољих полазника награђен Сертификатом са одликом. Дипломирао је на два факултета у Нишу, Правном и Електронском, а завршио је и Дипломатску академију при Министарству спољних послова у Београду.

Проглашен је за једног од победника интернационалног такмичења у симулацији суђења пред Европским судом за људска права у Стразбуру, 2011 - одлично познавање међународног права из области људских права и међунардног просечног права.

У Народној скупштини је 2014. године радио на функцији саветника у Генералном секретаријату, да би од 2014. постао заменик генералног секретара, те од 2016. и заменик секретара Републичке изборне комисије.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић послао телеграм саучешћа

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић изјавио је данас саучеће породици.

- Бранко Маринковић је био изузетан стручњак, изгубили смо прерано поштованог и драгог колегу, који је сав свој рад и знање посевио парламенту и његовом успешном и ефикасном раду - истичке се у телеграму сачешћа Ивице Дачића.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".