Marinković je pronađen u svom stanu na Voždovcu oko 16 sati. Pokušana je reanimacija, ali nažalost bezuspešno. Prema nezvaničnim podacima, uzrok smrti je infarkt.

Branko Marinković rođen je 2. oktobra 1980. Živeo je i radio u Beogradu. Po struci bio je diplomirani pravnik. Gimnaziju je započeo u Surdulici, maturirao u Vinfildu, Luzijana, SAD, u okviru međunarodnog programa - Pacific intercultural exchange - kao učenik generacije i kao jedan od najboljih polaznika nagrađen Sertifikatom sa odlikom. Diplomirao je na dva fakulteta u Nišu, Pravnom i Elektronskom, a završio je i Diplomatsku akademiju pri Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu.

Proglašen je za jednog od pobednika internacionalnog takmičenja u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, 2011 - odlično poznavanje međunarodnog prava iz oblasti ljudskih prava i međunardnog prosečnog prava.

U Narodnoj skupštini je 2014. godine radio na funkciji savetnika u Generalnom sekretarijatu, da bi od 2014. postao zamenik generalnog sekretara, te od 2016. i zamenik sekretara Republičke izborne komisije.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić poslao telegram saučešća

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je danas saučeće porodici.

- Branko Marinković je bio izuzetan stručnjak, izgubili smo prerano poštovanog i dragog kolegu, koji je sav svoj rad i znanje posevio parlamentu i njegovom uspešnom i efikasnom radu - ističke se u telegramu sačešća Ivice Dačića.

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".