Са тим се слажу и многи модни стручњаци, али шта кажу заљубљеници у лепоту? Са многих страна се могло чути да је повратак вајба 70-их очигледан, а нарочито када је реч о фризурама које ће доминирати у 2022. години.

Бујни таласи, валовите шишке, плетенице као, раздељак на средини, волумен из корена, коврџе, и друге...

Можда вам је прва помисао на 70. жене са супер-дугим косама, али ову деценију нису само оне дефинисале. Све од чупавих дужина и шишки до тупих бобова и веселих афро фризура, остале су неке од безвременских фризура.

Како је ове године лепо дочека њен повратак, стручњаци верују да ће се 2022. само фризуре из овог раздобља тражити у салонима.

Наставите да скролујете за 10 фризура инспирисаних 70-им годинама које ц́е вас натерати да резервишете шишање код фризера можда и пре Нове године.

1. Раскошан волумен

Ништа не вришти 70-е више од раскошног волумена који долази из корена, а многи фризери већ сада примећују траженост жена за волумен као са рекламе.

 

 

2. Федер коврџе

Зендаyа са коврџама изгледа као права дисцо qуеен 70-их! За ретро и чупави вајб побрини се и да шишке буду коврџаве.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

 

3. Дуга коса са шишкама

Дуга коса је заиста владала током 70-их, а фризуре са шишкама су биле више него тренди. Тупо ошишана дужина и благе шишке за смекшавање црта лица.

 

 

4. Коврџава пиxие

Седамдесете су охрабривале на ношење природне текстуре косе, а 2022. нец́е бити нимало другачија. Овај коврџави пиxие изглед одише опуштеним шиком.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabi (@gabifresh)

 

5. Волумен + боб фризура

Елегантни, сјајни бобови које смо навикли да виђамо у 2022. можда и не подсец́ају посебно на гламур 70-их, али овај волумен из корена се не може порећи.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

 

6. Афро локне

Не морамо да вам кажемо да је афро фризура била велика ствар 70-их. Уз претпоставку да природно имате афро локне, баците пеглу за косу јер ће у 2022. години у центру пажње бити афро фризура која се вратила и настоји да ту и остане.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aysha Sow (@aysha.sow)

 

7. Израсли схаг

Ако сте се у 2021. одлучили за тренди схаг, не брините - следеће године се носити и када мало израсте. Праменови уз лице који стварају одличан оквир и валовите шишке су сјајан начин да се створите врхунску фризуру.

 

 

8. Šiške u bilo kom obliku

Sećate se da su šiške bile glavni trend 70-ih? Ova visoka punđa u kombinaciji sa laganim, kovrdžavim šiškama predstavlja retro savršenstvo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ci 💗 (@ciaracherise)

 

9. Šiške s razdeljkom

Ko kaže da frizure inspirisane 70-im nisu raznovrsne? Šiške s razdeljkom ili zavesa šiške mogu se oblikovati kako god želite. Stvaraju bujniji izgled 70-ih i savršeno opisuju retro vajb toga vremena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanette (@_jeanettemadsen_)

 

10. Bubble pletenica

Bubble pletenica nije imale veći preporod u ovoj godini otkako je postala popularna 70-ih. Kada ste naoružani kesicom tankih gumica za kosu, ne postoji lakša frizura za postizanje u 2 ipo minuta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".