Идејно решење архитектонског бироа из Љубљане победило је на конкурсу, при чему је оно представљено у Новом Саду. "Атеље снова", како је назван, представљен је уз девет свећа на торти, за девети рођендан Ђолетове унуке Симоне и уз остале чланове породице Балашевић.

Наводним захтевима породице Балчашевић успротивили су се појединци са Твитера, а на критику једне кориснице на овој друштвеној мрежи реаговала је и млађа ћерка покојног уметника Јелена Беба Балашевић.

- Балашевићи захтевају да музеј треба планирати тако да омогући да објекат садржи продавницу и кафетерију са 11 соба за смештај. Музеј-кафић-хотел. Какво скрнављене онаквог дела! - написала је Твитер корисница, на шта је реаговала Беба.

- Ксенија, моја суграђанка, напише апсолутну глупост и измишљотину, јер лајкови су важнији од истине како каже стара пословица, и ником ништа. Нит Балашевићи захтевају, нит ће бити хотел, нит је на крају крајева битно шта ће бити у стварном свету, докле год ти друштвене мреже омогућују да се осећаш важно - написала је она и додала:

- Драга Ксенија, читала си о себи и свом супругу лажи. Није ти било право. Сматрала си да је то једна ружна потреба људске природе. И ја то сматрам. Одоли томе. И најважније од свега не брини о Ђолетовом делу. Његове речи надживеће и тебе и мене и многе који исто као ти сад, а ја некад, сматрамо да су наше речи на твитеру јако важне. И хвала што си ме подсетила зашто се никад више не бих вратила на Твитер.

Подсетимо,музеј посвећен Ђорђу Балашевић неће бити класичан музеј, ни зграда, већ ће бити платформа која ће се стално мењати. Наиме, изгледаће као отворена кутија поклона, а оно што је занимљиво 11 соба које ће носити имена Балашевићевих песама и у којима ће посетиоци чак моћи да преспавају, јер ће музеј радити 24 часа, преноси "Телеграф".

И кров музеја ће бити посебан, пошто ће бити изграђена купола кроз коју ће посетиоци из једне од соба посматрати Месец. Приземље ће бити повезано са парком у којем ће бити посађено дрвеће и цвеће која је Балашевић опевао у својим песмама.

(Телеграф.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".