Наиме, дете је на путу до школе повредило ногу, па је због тога било спречено да изађе испред табле да одговара, молећи професора да то учини из клупе, истакао је отац детета Милија Бјелић.

- Пошто наставник ништа није одговорио, моје дете је остало да седи у клупи. После тога наставник му је пришао и са леђа га, са обре руке, ухватио за врат и јако стезао. То је трајало неколиок секунди, после чега му је отпозади гурнуо главу, услед чега је Далибор ударио о клупу, а затим му је наредио да понавља речи "Док сам ја овде ти нећеш завршити седми разред" - рекао је револтирани родитељ.

Након што се огласило школско звоно, неколицина ученика отишло је до разредног старешине и препричало немили догађај.

- За догађај сам сазнао када ми је син дошао из школе. Потом ме је звао његов разредни и казао да је све било онако као што Далибор каже. Касније сам дете одвео код педијатра у Нови Варош, који му је дао упут код психијатра, и случај сам пријавио полицији - казао је Бјелић.

Његов син, како тврди, већ две ноћи лоше спава и трза се у сну због траума. 

Како се незванично сазнаје, ова основна школа покренула је дисциплински поступак против наставника на основу пријаве ученика, али да ће се тек сазнати прави развој догађаја на часу историје, пошто ће учениици давати изјаве уз пратњу родитеља. 

Наставник је у својој писменој изјави саопштио да није рукама хватао ђака за врат, негирајући оптужбе.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".