Чини се да је дефинитивно Инстаграм најбоља платформа за ову врсту посла. Да би неко постао инфлуенсер, неопходно је да привуче велики број пратилаца, а минимун је око 10.000. Свакако, инфлуенсер може бити било ко, једино је битно да износећи своје ставове, навике, опредељења привуче пажњу и поверење што већег броја људи.

Данас инфлуенсери нису само јавне личности, које су се доказале у одређеној професији, већ и људи који су изузетно активни на друштвеним мрежама и преносе поруке и савете везане за одређену сферу живота: храна, путовање, лепота, здравље, мода, гејминг, лајфстајл, фитнес, музика, или нека друга категорија. 

Фото: Д. Миловановић

 

Међу најпознатије инфлуенсере свакако спада Бака Прасе, који се недавно сусрео са осудама, због свог оштрог и често увредљивог начина комуникације, после трагичне смрти јутјуберке Кике Ђукић, са којом је пре две године био у жестоком сукобу, и коју је нападао путем својих видео клипова.

Поп звезда Јелена Карлеуша дефинитивно је једна од најистакнутијих инфлуенсерки, која, осим бављења музиком, важи и за утицајну особу што се тиче стила и моде, има огроман број пратилаца на Инстаграму, и износи своја мишљења о бројним темама.

Фото: Игор Маринковић

 

 

Међу гејминг инфлуенсере спада Стефан Вуксановић, познатији под надимком Муђа, док се по питању моде и бјути третмана истакла Зораннах.

Неки од најпопуларнијих инфлуенсера у Србији свакако су и Тамара Калинић, Дуња Јованић, Анастасија Ражнатовић, Марија Жежељ, Јана Дачовић, Ана Лазаревић, Сара Јо, Мињина кухињица, Тамара Вуловић, Лаура, Милош ХД, Веселеен, и други.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".