Čini se da je definitivno Instagram najbolja platforma za ovu vrstu posla. Da bi neko postao influenser, neophodno je da privuče veliki broj pratilaca, a minimun je oko 10.000. Svakako, influenser može biti bilo ko, jedino je bitno da iznoseći svoje stavove, navike, opredeljenja privuče pažnju i poverenje što većeg broja ljudi.

Danas influenseri nisu samo javne ličnosti, koje su se dokazale u određenoj profesiji, već i ljudi koji su izuzetno aktivni na društvenim mrežama i prenose poruke i savete vezane za određenu sferu života: hrana, putovanje, lepota, zdravlje, moda, gejming, lajfstajl, fitnes, muzika, ili neka druga kategorija. 

Foto: D. Milovanović

 

Među najpoznatije influensere svakako spada Baka Prase, koji se nedavno susreo sa osudama, zbog svog oštrog i često uvredljivog načina komunikacije, posle tragične smrti jutjuberke Kike Đukić, sa kojom je pre dve godine bio u žestokom sukobu, i koju je napadao putem svojih video klipova.

Pop zvezda Jelena Karleuša definitivno je jedna od najistaknutijih influenserki, koja, osim bavljenja muzikom, važi i za uticajnu osobu što se tiče stila i mode, ima ogroman broj pratilaca na Instagramu, i iznosi svoja mišljenja o brojnim temama.

Foto: Igor Marinković

 

 

Među gejming influensere spada Stefan Vuksanović, poznatiji pod nadimkom Muđa, dok se po pitanju mode i bjuti tretmana istakla Zorannah.

Neki od najpopularnijih influensera u Srbiji svakako su i Tamara Kalinić, Dunja Jovanić, Anastasija Ražnatović, Marija Žeželj, Jana Dačović, Ana Lazarević, Sara Jo, Minjina kuhinjica, Tamara Vulović, Laura, Miloš HD, Veseleen, i drugi.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".