Прву даму Француске, Брижит Макрон не престају да прате скандали. Последњи у низу тиче се увредљивих гласина које су потекле од десничарски оријентисане опозиције која ју је оптужила да тобоже прикрива свој стварни пол, и да је заправо рођена као мушкарац!

Зато, није згорег да се присетимо једног нашег старијег текста о љубавној причи Брижит и Емануела Макрона.

Гласина је почела да кружи по друштвеним мрежама у Француској под хаштегом #ЈеанМицхелТрогнеуx, а како пише Дејли мејл, Брижит Макрон - рођена као Брижит Мари-Клод Троњу- планира да поднесе тужбу против лица која су покренула у јавности ову злобну гласину.

Контроверзна теорија објављена је у екстремно десничарском часопису "Чињенице и документа" (Фаитс ет Доцументс) у септембру а, како наводе француски медији, у питању је трогодишња истрага коју су потврдили "бројни стручњаци".

 

Месечни лист је своју тврдњу поткрепио наводном чињеницом да јавност нема прилику да види фотографије младе Брижит Макрон, као и да прва дама "крије свој врат".

Главно име у овој причи је Наташа Реј, новинарка која тврди да је три године истраживала Брижит Макрон и дошла у посед докумената која могу да потврде да је прва дама рођена као мушкарац. Тај "доказ" је, наводи Реј, "запечаћен у коверти и поверен адвокату" и биће објављен у јавности ако се у Француској уведе обавезна вакцинација против короне.

 

 

Након тога је хештег #ЈеанМицхелТрогнеуx постао једна од горућих тема о којима се највише расправљало међу француским корисницима Твитера, и био је омиљен међу антиваксерима и теоретичарима завере.

Медији наводе и да су непознате особе више пута покушале да промене унос о Брижит Макрон у Википедији и убаце да је 68-годишња прва дама рођена као Жан-Мишел Троњу.

Сличне тврдње појавиле су се и 2017. године на рачун тадашње прве даме САД Мишел Обаме. Тада је Алекс Џоунс, човек иза ИнфоВорс (ИнфоWарс) сајта тврдио да супруга 44. америчког председника "има велики п**ис" и "личи на транџу". Сличне приче кружиле су друштвеним мрежама и о Џасинди Ардерн, премијерки Новог Зеланда. Иначе, гласине о Брижит Макрон појавиле су се неколико месеци пре француских председничких избора а, ако је судити по анкетама, супруг Брижит Макрон, Емануел, има највише шанси да освоји други председнички мандат.

 

Француска десничарка Марин Ле Пен тренутно се сматра Макроновим главним ривалом у председничкој трци.

Ни њен супруг Емануел Макрон није био поштеђен гласина да је хомосексуалац и да је имао аферу са својим телохранитељом Александром Беналом, али и бившим шефом Радио Француске Матјеом Галеом, што је Макрон демантовао.

- Рећи да није могуће да човек живи са старијом женом, а да није хомосексуалац ​​или скривени жиголо је мизогено. И то је такође хомофобично. Да сам хомосексуалац то бих рекао отворено и тако бих живео - поручио је Макрон.

(Даилy Маил)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".