Рогел Агуилера-Медерос (26) осуђен је на чак 110 година затвора, а пресуду је дочекао у сузама, пише Дејли Мејл.

- Нисам имао избора, руке су ми везане. По законима државе Колорадо морао сам га осудити за 27 казнених дела, а код нас се те казне морају служити узастопно - нагласио је судија А. Брус Џоунс.

Агуилера-Медерос је у тренутку фаталне несреће радио за компанију из Хјустона. Тужиоци су тврдили да је тог дана возио готово 140 км на сат и да се забио у колону аутомобила (укључујући и четири камиона), после чега је дошло до експлозије у којој су изгубљена четири живота

- То је био покољ. Једна од најгорих саобраћајних несрећа коју смо икад имали овде - рекао је на конференцији за новинаре представник полиције Лејквуд недуго после несреће.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Осим четворо људи који су погинули у несрећи, у болници је с тешким озледама завршило још шесторо људи. Иако се Агуилера-Медерос на суду бранио рекавши да су му отказале кочнице, тужиоци су сматрали да је могао боље да реагује.

- Могао је да скрене на траку за камионе и тако избегне несрећу. Једноставно је донео превише погрешних одлука - инсистирали су тужиоци.

Бранитељ Агуилера-Медероса је пак тврдио да његов клијент није знао да су му отказале кочнице као и да неће моћи да заустави возило.

- Била је то серија немарних одлука, али он није имао намеру икога да повреди - тврдио је бранилац.

Како било, суд није имао милости, па је Агуилера-Медерос оптужен за бројна дела, укључујући и покушај убиства. Пре изрицања пресуде Агуилера-Медерос молио је судију да буде попустљив према њему, а онда је бризнуо у плач.

- Била је то страшна несрећа. Преузимам одговорност, али то је била несрећа. Никад у животу нисам никога озледио нити сам то намеравао. Исус то зна, он познаје моје срце. Ја нисам криминалац, а ни убица. Учинио сам све што сам могао... И себе сам угрозио како не бих наштетио другима - кроз сузе је говорио Агуилера-Медерос.

Он је тврдио да је покушао да избегне прометни аутопут и нагласио да није побегао са места несреће.

- Извинио бих се свима, жао ми је због погинулих и повређених. Ни сам не знам колико сам се пута упитао зашто они, а не ја - завршио је своје излагање Агуилера-Медерос, али судија није имао милости.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".