Поменути портал закључује да је Ривс најподцењенији глумац своје генерације, а називају га и најтужнијим човеком на свету. Иза глумца је тежак живот који је обиловао бројним трагедијама.

Кијану је од раног детињства имао тежак живот. Отац му је био овисник о хероину који је напустио породицу када је Кијану имао свега три године, након чега се његова мајка три пута преудала. Патио је од дислексије и никад није матурирао.

Још једна велика трагедија погодила га је кад је његов најбољи пријатељ, млади глумац Ривер Финикс, преминуо од предозирања 1993. године. Глумац се са његовом смрћу никада није помирио.

Фото: Јутјуб принтскрин/ FilmStar Trailer

 

- Ривер је био изузетан човек и глумац. Изврсно смо се слагали и јако ми недостаје. Често мислим на њега - рекао је једном.

Прво је изгубио дете, а онда и бившу партнерку

Пет година касније задесиће га још једна трагедија. Његова тадашња девојка, глумица Џенифер Сим, била је у осмом месецу трудноће када је изгубила дете. После тога, пар се разишао, а Џенифер се одала пороцима. Годину и по дана касније погинула је у саобраћајној несрећи враћајући се са журке рок певача Мерилина Менсона, а Кијану је након њене смрти био у потпуности скрхан.

Фото: AP Photo/Evan Agostini

 

Као да то није било довољно, ускоро је Кијануова сестра оболела од леукемије, а он је постао њен старатељ. Због тога је глумац често донирао новац за кампање против рака.

Ипак, упркос свим животним тешкоћама, глумац је на гласу као најпријатнији сарадник у Холивуду, а чести су његови поклони екипи са сета. На гласу је и као једна од најскромнијих звезда, па се тако, иако је "тежак" више од 360 милиона долара, и даље вози подземном железницом.

- Новац је последња ствар на коју мислим, јер само с овим што сам досад зарадио могао бих да живим идућих неколико векова - изјавио је својевремено глумац.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".