Према првим информацијама које су се појавиле у медијима, Кристина је пресудила себи, а сумња се да је разлог за то било интернет насиље које је трпела.

Ипак, чланови породице трагично преминуле девојке љути су због начина на који се о овом немилом случају у јавности говорило и писало.

Фото: Јутјуб принтскрин/Бака Прасе

 

Јутјубер Бака Прасе, који је у оквиру истраге о овом случају саслушан од стране припадника Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала, рекао је у свом новом видеу да интернет насиље није био разлог за трагедију, већ нешто сасвим друго и додао да о томе не жели да говори јавно. Он је објавио и прочитао и поруку Кикине сестре, Иване.

- Молим све да престанете са нагађањима, лажима и дезинформацијама, да престанете да градите каријере на овако трагичном догађају. Образа немате, ни новинари, ни телевизија ни поједине личности кад просипате овакве будалаштине и неистине и дајете себи за право да доносите закључке док истрага није завршена. Сви сте ми сада опасни истражитељи и психолози, бруко од народа. Срам вас било јер образа немате, по лешевима газите, за мало прегледа, шако јада - написала је Ивана у својој објави.

Фото: Инстаграм принтскрин/кикаx3

 

Своје незадовољство изразила је и Кикина мајка, Наташа Ђукић. Она је рекла да због писања медија постоји "ризик да се њеном детету не одржи опело".

- Интервјуе и изјаве не желим да дајем, јер сам бесна и љута сам на људе и медије. Народ прича своју причу, сви су објавили да ми је ћерка извршила самоубиство, пре него што су стигли било какви званични налази. Због свакаквих прича сам дошла у ситуацију да постоји ризик да ми се детету опело не одржи. То је страшно, страшно шта се дешава. У једном тренутку ће све бити објављено и проговирићу о свему. Сад нисам у стању, нико ме не занима и не желим никога да видим - поручила је Наташа новинарима портала "Република", који су разговарали са њом у близини породичног дома.

Породица Кристине Ђукић издала је и саопштење у којем је открила и да је, према извештају са обдукције, узрок смрти - непознат, а цело саопштење можете прочитати ОВДЕ. 

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству

Број 0800/309-309, опција 1, СОС телефон је који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра "Срце" од 14 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на вања@центарсрце.орг, као и преко чета на сајту www.центарсрце.орг.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".