У јеку њене популарности у групи ,,Funky G", Анабела се борила са тумором. Она је 1995. године морала је да отпутује у Шведску како би обавила операцију.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

Певачица се присетила како је почела њена борба са тумором.

- Мени се то давно десило, са само 20 година. Оперисана сам у Шведској 1995. године. Имала сам ту срећу да чујем разговор мојих пријатељица које су причале о прегледу, односно мамографији. Слушала сам старију пријатељицу која је говорила тада да је самоконтрола веома важна и, ето, игром случаја мени је то остало у глави, тај разговор и јасно се сећам да тренутка када сам напипала квржицу на дојци. Тог петка сам се враћала из дискотеке, отишла да се туширам и напипала квржицу. У понедељак сам одмах отишла на преглед, урађена ми је биопсија и у року од три дана ми је заказана операција - почела је Анабела причу.

Фото: АТА имагес

 

Анабели су у последњем тренутку спасили живот, јер се јавила лекару када је тумор почео да прелази у критично стање. 

- У Шведској се операције не заказују тако лако, ја сам тада на срећу имала папире, али нисам била упозната са тим како то иде тамо. Данас кад схватим којом су ме брзином оперисали, схватам да нису желели да ризикују да то пређе у нешто горе. Доктор ми је рекао, кад ме је оперисао, да је срећан што се све тако брзо завршило јер је то већ кренуло да прелази у неки лош облик. Брзом реакцијом лекара мени је спашен живот, али самоконтрола је исто једнако битна. На срећу, нисам ишла ни на какве хемотерапије, имала сам само хормонску терапију. Пет година после операције је битно контролисати, а после пет година не постоји могућност рецидива - објашњава певачица.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anabela (@anabelci)

 

- Увек одреагујем када нешто приметим, сада познајем своје тело више него раније. Знам како отприлике изгледају те опасне квржице, знам да не боле и да су веома тврде, и да се по томе разликују од осталих. Не треба доживети стрес на сваку квржицу у нашем телу, али треба бити обазрив, а ја сам постала много обазривија. Игром случаја ми је у малом мозгу остало то масирање дојки при туширању - рекла је Анабела.

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".