Može se reći da je potreba da se ostane mlad postao trend sadašnjice, pa je važno ne preterivati u borbi za mlado figuru i lice.

Kada vodite računa o svojoj koži, ona stari suptilno i sa stilom. Danas postoje mnogi načini i procedure kojima možete podmladiti kožu, ali je uvek bolje osloniti se na prirodne metode i neinvazivne procedure.

Evo pet prirodnih saveta koji su provereno učinkoviti:

Hranite kožu

Fozo: Depozitfoto

 

 

Naša koža trpi brojna oštećenja od uskih farmerki koje nosimo, kao i od gelova za tuširanje, šampona i dezodoransa koji sami po sebi suše kožu. Veoma je važno nakon svakog tuširanja, namazati kremu koja je bogato hidratantna i koja će obogatiti i osvežiti površinski sloj kože. Poželjno je odraditi i piling kože jednom mesečno kako bi ostranili sve mrtve ćelije sa nje.

Kada je u pitanju lice, važno je da imate i dnevnu i noćnu kremu, ali i okoloočnu kremu, koja neguje najosetljiviji deo našeg lica. Anti ejdžing kreme možete početi da koristite već pre tridesete godine, jer živimo u vremenu koje je veoma stresno za naše telo, pa kožu valja pripremiti.

Prvi znak da koži fali tečnosti je da je izgubila tonus i elastičnost, a jedan o poslednjih znakova je isperutana koža lica. Ne dozvolite da vam se lice isuši i na taj način ćete sprovesti najefikasniji tremtan, koji u suštini uopšte nije skup, i može se odraditi kod kuće.

Zdrava ishrana

Fozo: Depozitfoto

 

 

Jedan od osnovnih saveta za podmlađivanje kože. Zdrava ishrana je ključ lakog i rasterećenog života. Koliko god uradimo kozmetičkih tretmana, regulisanja telesne težive, ukoliko ne promenimo način života, odnosno, ishranu, rezultati neće biti potpuni.

Vaša koža je odraz onoga što unosite u sebe. Ukoliko smatrate da se zdravo hranite, a još uvek vam izlaze bubuljice, bilo bi dobro da proverite na koji od sastojaka iz hrane ste alergični, ili šta od namirnica smeta vašim hormonima koji kasnije prouzrokuju akne.

Kada promenite način ishrane, vaša koža će biti svežija i odmornija, a organizam će biti oporavljen i energetski jači.

Čuvajte kožu od UV zračenja

UV zračenje već krajem aprila ulazi u crvenu zonu i trebalo bi da se sklanjate od jakog sunca i već sa prvim suncem krenete da nanosite kreme sa faktorom. Ono u velikoj meri šteti koži, iako mnogi od nas vole preplanuli ten, opasnosti su definitivno veće od dobitka.

Ipak, kada smo na moru ne postoji opcija da uživamo u odmoru i potpuno se sklonimo od sunca. U tom slučaju, predlažemo vam da pripremite svoju kožu za sunčanje i zaštitite se od UV zračenja, tako što ćete koristiti kreme ili ulja sa faktorom pre samog izlaganja suncu.

 Kreme sa visokim faktorima zaštite, su za decu obavezane ali i za odrasle.. Opekotine od sunca nisu nimalo naivne, a UV zračenje direktno ubrzava starenje kože, tako što je suši i smanjuje joj elastičnost velikom brzinom.

 Maske za lice i tonici

Fozo: Depozitfoto

 

 

Maske za lice su odličan način da oporavite umornu kožu, ali ono o čemu morate da vodite računa je sastav tih maski. Mnoge maskice koje se nalaze u maloprodaji služe za klasično hidriranje lica i ne prodiru dublje u kožu. Ako imate ozbiljniji problem sa licem ili želite efektniji anti ejdžing tretman, onda je najbolje da poverite svoje lice stručnim kozmetičarima, kojima verujete.

Ukoliko imate problem sa suvom kožom, odlično rešenje su prirodna ulja, koja su bogata i dovode do smanjenja bora na licu. Ovakvo je, na primer, kokosovo ulje, koje koža veoma brzo upije i skoro odmah možete da vidite kako se lice ujednačilo, a sitne bore ispunile, takođe i toneri različitog sastava su od velike koristi za poboljšanje strukture vaše kože a neki čak i otklanjaju fleke i ožiljke od akni.

Voda i samo voda

Fozo: Depozitfoto

 

 

Iako ste već mnogo puta čuli da je važno piti vodu, zaista jeste. Ne 8 časa dnevno pod obavezno, ali neophodno je hidrirati čitavo telo.
Nijedna krema ne može da nadomesti gubitak vode u organizmu, tako da ovaj poslednji savet treba da shvatite kao veoma važan i ključan kada je u pitanju hidratacija tela. Kada je koža iznutra hidrirana, ona je gipkija i otpornija na starenje.

Ovi jednostavni saveti će napraviti ogromnu razliku na vašoj koži. Rezultati su sigurni, a proces jednostavan i ne zahteva novac korišćen za tretmane i estetske zahvate.