Млади хрватски певач је рођен у Умагу 1995. године. Осим што је певач, он је и композитор, гитариста и музички продуцент, текстописац. 

Неколико година је био члан бенда "Мантра", а прошле године је решио да почне соло каријеру. 

Жене га обожавају, али ће се разочаратикада чују да је у вези са млађом Елизабетом Ружић. Хрватски медији писали су да се бави видео продукцијом и арт фотографијом.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elizabeta (@elizabeta_ruzic)

Прво полуфинале одржава се вечерас, други део такмичења у четвртак, док је велико финале, у којем ће наступити 26 земаља, заказано за суботу, 11. мај.

Ове године ће се за победнички трофеј борити 37 земаља.

Из два полуфинала у велико финале пласираће се по 10 најбољих земаља, а директно су се у финале пласирале земље такозване „велике петорке“ – Велика Британија, Италија, Немачка, Француска и Шпанија, као и земља домаћин Шведска.

Србија ће се такмичити вечерас, у првој полуфиналној вечери, а осим ње, на листи је још држава.  

То су представници Кипра, Литваније, Ирске, Украјине, Пољске, Хрватске, Исланда, Словеније, Финске, Молдавије, Азербејџана, Аустралије, Португалије и Луксембурга.

Занимљиво је да су се ове године први пут све државе бивше Југославије које учествују (Србија, Хрватска и Словенија) нашле у истом полуфиналу, што се до сада није догодило.

Публика одлучује којих ће се десет најбољих 10 земаља пласирати у финале.

Друго полуфинале одржава се у четвртак. У њему ће наступити 16 земаља, једна више него у првом делу такмичења.

БОНУС ВИДЕО: