Данас само понегде уз локалан развој облачности могуће ређа појава пљуска али ће доминирати суво време уз слаб ветар. Дневни максимум од +13 до +22 степена Целзијуса, пише Марко Чубрило у временској прогнози за наредне дане.

Од сутра па све до наредне среде претежно сунчано и топлије али без велике врућине. Ноћи свеже уз минимуме од +4 до +10 степени Целзијуса и више у пределима испод 1200мнв не би требало бити опасности од мраза.

Током дана максимуми прво од +15 до +24, а затим од +18 до +27 степени Целзијуса. У наредну среду (01.05.) се очекује постепено нарушавање антициклона уз ширење утицаја циклона уз средишње Европе.

Као последица тога овог дана се после подне и увече над југозападним и јужним деловима Хрватске, југозападу и западу БиХ, северном и делу средњег Јадрана могу очекивати грмљавински пљускови који локално могу бити и врло јаки уз појаву туче/града, јаког севања и обилне кише. Над осталим предеима овог дана суво и топло.

До 03.05. дестабилизација ће се проширити над цео регион, а осим пљускова биће услова и за локалне временске непогоде, али више и свему томе тек око 01.05. када се промена приближи, упозорава Чубрило.

Не очекује се неко јаче захлађење и крајем следеће недеље би се максимуми требали кретати од +13 до +23 степена Целзијуса, што је у оквиру просека.

Ветар би почетком следеће недеље у кошавском подручју на кратко био и јак, док би са нестабилностима био у окретању на северозападни смер и на кратко може бити олујан. До 06.05. се очекују температуре око просека уз повремене нестабилности.

- Дакле, пред нама је период топлијег и стабилнијег времена, а почетком маја улазимо у типично мајско време уз честе, локално и јаке нестабилности - закључује Чубрило.

БОНУС ВИДЕО