Наиме, како је Јуришић истакао, живи сам и болестан у кући без струје и воде, те додаје да је напрасно остао без ичега, јер је покраден и сада зависи од својих комшија.

Фото: Принтскрин Фејсбук/Слободан Јурисиц

 

- Био сам бубњар 50 година. Свирао сам са Тоцком, YУ групи, са Цукићем... Живим у кући без струје и без воде у Перлезу. Услед несрећних околности остао сам без ичега. Украли су ми паре од продатог стана, па сам сад препуштен на милост суграђана. Сам сам и болестан сам. Свака помоћ би ми значила. Замолио бих све добре људе који желе да помогну новчаном донацијом преко пост-нета у пошти - написао је Јуришић у својој потресној објави, те додао и свој број телефона.

 


Иначе, Слободан Јуришић рођен је 28. новембра 1961. године у Земуну. Музиком се професионално бави од 1979. и један је од најзаступљенијих бубњара у Србији. Студијски рад започиње са чувеним "Мама Цо Цо" бендом, а у каријери је, поред многих популарних састава, био и члан "Yу Групе", бенда Дејана Цукића, а студијски се музиком бавио и интернационално, највисе у Немачкој, где је и стекао репутацију "грувера". Јура је јако познат по специфичном начину свирке и поседује јединствену технику свирања функ и рок бубња.

 

(Курир.рс/Република)