Комшије су у понедељак за "Блицк" рекли да је у стану увек било гласно.

- Откад га више нема, ствари су постале тише - кажу они.

Он се сада налази на раном лечењу на Психијатријској клиници. Србин ће у уторак морати да одговара пред кривичним судом у Луцерну за покушај убиства и вишеструко насиље и претње властима и званичницима.

Син је био сам код куће

Како пише у оптужници, Србин је 14. априла 2021. године увече у сопственом стану зграбио кухињски нож и спреј за чишћење кочница и одвезао се до породичног стана у којем је живео са породицом.

На рођенданској забави била је и његова бивша супруга. Син је поруком тајно упозорио мајку да дође кући.

Када је она требало да уђе у стан, син је успео да побегне из њега. Истовремено, оптужени је зграбио своју бившу супругу и увукао је у стан. Тада је узео спреј, запалио га и усмерио га на своју бившу супругу. Њега јакна и коса су се одмах запалиле.

Она је успела да побегне у купатило, где је скинула јакну и дланом угасила ватру у коси.

Убод блокиран рукама

Упркос томе, оптужени Србин је није пуштао. Према оптужници, он је наставио да покушава да запали своју жртву испод врата купатила.

У једном тренутку успео је да развали врата и бившој супрузи је разбио телефон из руке. Она је тада покушавала да позове полицију. Успела је да побегне из купатила и отрчи до врата стана.

"Само сам хтео да је уплашим"

Србин ју је сустигао и неколико пута покушао да је убоде кухињским ножем који је претходно понео са собом. Жртва је успела да се одбрани рукама и задобила је поскотине по шакама и рукама.

Полиција је убрзо стигла и успела је да савлада Србина.

Оптужени признаје "главне карактеристике онога што се догодило". Међутим, он пориче да је хтео да убије своју бившу партнерку.

Како каже, само је хтео да је уплаши.

Покушај бекства

Отприлике месец дана након напада, Србин је желео да из свог стана узме медицинску документацију. Тамо је покушао да побегне од полицајаца. Успели су да га зауставе. Пошто је пружао отпор, полицајци су тада повређени.

(Блицк, Блиц)

БОНУС ВИДЕО: