ФОТО: Профимедиа

 

 

Ово је пети пут да Србин подиже трофеј намењен најбољем спортисти године, а пре тога, признање је освајао четири пута - 2012, 2015, 2016. и 2019. године. Да подсетимо, Роџер Федерер је пет пута освајао ово признање

ФОТО: Профимедиа

 

Српски тенисер је претходне године освојио Аустралијан Опен, Ролан Гарос и УС Опен, играо финале Вилмблдона, а освојио је и завршни Мастерс у Торину. Признање му је уручио НФЛ легенда Том Брејди. 

 

 

Поред Ђоковића били су номиновани и атлетичари Швеђанин Арманд Дуплантис и Американац Ноа Лајлс, светски шампион у Формули 1 Холанђанин Макс Ферстапен и фудбалери Аргентинац Лионел Меси и Норвежанин Ерлинг Халанд.

Када је реч о осталим признањима, за најбољу спортисткињу проглашена је шпанска фудбалерка Аитана Бонмати, а женска репрезентација Шпаније, првак света, проглашена је за најбољи тим. Фудбалер Реала и енглески репрезентативац Џуд Белингем освојио је награду за "највећи пробој године". Награду за "повратак године" добила је гимнастичарка Симоне Бајлс. Најбоља спортисткиња са инвалидитетом је холандска тенисерка Диди де Грот, која је прошле године освојила сва четири грен слема. Посебно признање додељено је Фондацији Рафаел Надал, која помаже више од 1.000 талентованих младих људи из Шпаније и Индије.