Милан Ђундић је 3. марта кренуо у подухват на који би ретко ко физички, али и психички био спреман - кренуо је на ходочашће од Немачке до манастира Острог, са планинарским ранцем на леђима, шатором за спавање и добрим делом пута босоног. "Прегазио" је више од 1.400 километара.

На свом путу прошао је кроз пет дежава - Немачку, Словенију, Хрватску, Босну и Херцеговину и, напослетку, Црну Гору. Како је сам објавио на свом Инстаграм профилу, од Немачке до Црне Горе авионом би било потребно четири сата пута, аутомобилом око 20, док је његов пут трајао 35 дана.

Иако је наилазио на изазове, подршку су му прижали мештани места кроз која је пролазио, на друштвеним мрежама пратећи његово путовање и нудећи помоћ.

- Свесно сам одлучио да идем својим ногама, упутио сам се на ходочашће ка нашој светињи. Дали је било лако? Није. Да ли сам успео? Јесам! Уз помоћ добрих људи које сам срео и, наравно, уз божју помоћ - рекао је Милан у једном од својих видеа.

 

 

Он је делио и тешке тренутке током пута, али оно што је било приметно је његов оптимизам и упорност.

- На овом путу са мном су бог, мој ранац и мој оптимизам да ћу успети и стићи до највеће светиње. Будите моја подршка, то ће ми много значити, поготово када увече раширим шатор, распалим ватру и останем сам у тишини. Мораш да се привикнеш на мало туге у животу. Нећеш знати шта је права срећа ако не будеш имао са чим да је упоредиш - писао је Милан током путовања.

БОНУС ВИДЕО