Према речима стручњака, њихов задивљујући скок сматра се кључним "обредом" прелаза у одрасло доба за младе пингвине. То је уједно и њихово прво пливање. Ово је први пут да је овај догађај снимљен камером, а снимак ће бити део документарне серије под називом "Тајне пингвина".

Премда младунци царских пингвина обично први пут скачу са само неколико метара висине у океан или склизну у море са снега, на невероватном снимку коју је снимио истраживач "National Geographic"-а Берти Грегори око 700 младунаца скаче са огромне ледене литице.

- То се зове перјање, када отпливају први пут - рекао је Грегори за Good Morning America. Грегори је камповао на Антарктичком полуострву где је пратио јато младунаца пингвина око два месеца пре него што је кроз објектив своје камере сведочио овом невероватном тренутку.

- Обично скачу са морског леда који је висок један или два метра, али приметио сам да се ова група креће према другом месту. Па сам дрон дигао тамо да видим шта се догађа и схватио да се гомилају на ивици огромне ледене литице од 15 метара - додао је.

Дроном је снимио призор у којем пингвини стоје на рубу литице и гледају доле у океан. Напокон је један неустрашиви пингвин преузео контролу и храбро скочио у воду.

- Један по један почели су да скачу са ове ледене литице како би први пут запливали у Јужном океану - рекао је Берти.

БОНУС ВИДЕО: