Суд у Требињу донео је решење којим се малолетнику из Билеће продужава притвор који може трајати највише до 12. јуна ове године, а све на предлог Републичког јавног тужилаштва, Посебног одељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, преноси Српскаинфо.

Одлука је донесена након одржаног рочишта у присуству републичког јавног тужиоца, малолетника и његовог браниоца.

– Имајући у виду осетљивост самог предмета и чињеницу да се ради о малолетном лицу, више информација, за сада, није могуће саопштити- навели су из РЈТ.

Ученик из Билеће Р.Т. (17), ухапшен је због сумње да је починио кривично дело тероризма, на начин да је путем лајв чета на “ТикТоку” показао да је нацртао план напада на Центар средњих школа у Требињу, пописујући мртве и рањене, као и сатницу када ће започети напад, те да ће све окончати самоубиством, пренели су тада медији.

На снимку се видело како је у свесци исцртана скица, односно тлоцрт школе. Означени су улази, двориште, ходник степениште, те пописан број мртвих по различитим просторијама. Чак је записана и укупна калкулација у којој се наводило 12 мртвих и 23 рањена. Осим броја мртвих, написана је и сатница према којој би наводни напад требао почети у 10.10, излазак је планиран у 12.22, долазак полиције у 12.53, док је у 13.05 уписано – самоубиство.

Спорном чету присуствовало је више особа, а један забринути корисник “ТикТока” је све пријавио полицији.

Малолетник је након истраге и акције коју су водили ПУ Требиње и Управа за борбу против тероризма и екстремизма у сарадњи са Републичким јавним тужилаштвом, ухапшен у Билећи.

Он је спроведен Републичком јавном тужилаштву Републике Српске на даље поступање, да би му Окружни суд у Бањалуци, на предлог Републичког јавног тужилаштва, одредио притвор.

(Директ)

БОНУС ВИДЕО: