Иако се током такмичења представљала управо тако, заправо је, како је признала, истина о њеном пореклу потпуно другачија и то открива у емисији Руже Рупић.

"Доста људи ми и данас на Јутјубу коментарише да сам Бугарка. Кад једна особа нешто напише, онда крене лавина. Људи су пуни предрасуда и нема краја 'пљувачини'. У првом кругу 'Пинкових звезда' ми је испод имена писало да сам из Софије, иако сам рођена у Димитровграду", почела је у емисији "Импресивно са Ружом Рупић", па додала како је тако успела да привуче невероватну пажњу.

Фото: АТА имагес

 

"То је био озбиљан маркетиншки трик, да наведеш људе да имају фокус на једној особи, јер сам ја у том моменту била једина такмичарка из Бугарске.

Заправо, ја сам рођена у Димитровграду, што је територија Србије, одрасла сам на нашем језику и обичајима, а упоредо сам учила бугарски као обавезни споредни језик јер се у мом граду, који је погранични, доста људи декларишу као Бугари... То није ништа страшно или за осуду. Сви ми смо одгајани на два језика, а самим тим, као тинејџер, имаш већи избор где ћеш студирати. Деца са бугарским пореклом имају сва права за студирање тамо. Како већина одлучује да студира у Софији и ја сам донела ту одлуку, јер где ћеш боље од тога да си само 60 километара од куће, у главном граду државе која ти пружа најјефтиније студирање, а притом кући можеш да стигнеш аутобусом за сат, сат и по", објашњавала је она.

"Ти људи су дуго у том послу, имају много успеха иза себе и вишегодишње трајање које говори доста о њима. Они су ме питали одакле сам, на шта сам ја рекла да сам из Димитровграда, да имам 20 година и да студирам у Софији. Они су рекли: 'Пишемо Софија! То ће те лансирати!'. Била сам скептична, али сам пристала. Члановима жирија сам одмах привукла пажњу када су видели то 'Софија', али и публици", закључила је Габријела.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".