Они који схватају живот, знају колико је битан процес учења. Јаке личности никада не престају да уче и да раде на побољшању својих менталних способности. Учење нових ствари омогућава човеку да овлада многим пољима.

Нема жаљења

Стабилне и јаке личности једноставно неће правити жртву од себе и трошити живот на жаљење које не доноси промену. Свака зрела особа зна да је живот у нашим рукама, као и да је кључно преузети одговорност за сва дела и поступке у своје руке.

Без расправљања

Одавно је познато да се истина не рађа у спору и конфликту. Празне свађе и бескомпромисно наметање личног мишљења не воде никуда. Особе које имају самопоуздања неће тек тако упасти у испразне расправе. Фројд је једном приликом рекао: "Пси воле своје пријатеље и уједају непријатеље, сасвим супротно људима који нису способни за чисту љубав и који увек мешају љубав са мржњом."

Фото: Профимедиа

 

Једноставност

Ова реч треба да описује наш унутрашњи живот. Труд да будемо у миру са собом и да у нашој глави не влада конфузија и претерана замршеност. Сигмунд Фројд је сматрао да што је особа занимљивија и сложенија, њен унутрашњи свет је једноставнији.

"Волети и радити сродне су способности које су знак пуне зрелости"

Фројд је говорио: "Упознати себе и ослободити се страха јесте кључ сазревања сваког. Човек мора да открије шта истински воли и жели да ради. На животном путу јако је важно да не радимо ствари које се од нас очекују или које се подразумевају. Свој пун потенцијал можемо остварити ако слушамо себе."

БОНУС ВИДЕО: