Овог пута је у интервјуу за "Курир" прво прозвао Александра Петровића, брата великог Дражена, што га није позвао на меч у част виртуозу који нас је рано напустио, односно погинуо у саобраћајној несрећи у јеку кошаркашке славе. 

Наиме, легендарни кошаркаш и тренер Зоран Мока Славнић није се нашао на списку званица за обележавање 60. рођендана Дражена Петровића, који ће бити организован 5. септембра у Загребу.

Овим поводом на мрежи X огласио се Александар Петровић, Драженов брат и један од организатора спектакла у Загребу. После интервјуа у Куриру старији од браће Петровић покушао је да оправда огроман пропуст и неправду према Моки Славнићу.

Foto: Printskrin/Jutjub/ Jutarnji Program TV Happy

 

 

- Изнимно ми је жао да је мој пријатељ и човек који је открио Дражена изашао са оваквим интервјуом везано за Драженову утакмицу, јер је управо он, заједно са Ђуровићем, Тањевићем, Халиловићем, Пином, Павличевићем, Лолом Саинзом један од наших најважнијих ВИП гостију.

Зоран Славнић такође изражава сумњу у искреност Аце Петровића, питајући се зашто је изненађен његовом реакцијом и зашто није демантовао његове изјаве.

- Природно би било, и нормално, да Аца каже - извини, Моко! Заборавио сам... Било шта... Па да то прихватим. А не овако. Зна се мој однос са Драженом. То сви знају, како у Србији, тако и у Хрватској. Они који нису знали, сазнали су читајући Курир. Нема фрке. Идемо даље - рекао је Мока Славнић за "Курир".

Мока одбацује Ацино понашање као надмено и препотентно, истичући да се неће повући због Ациних поступака. Он наглашава да је централна фигура у целој причи Дражен Петровић, а не расправа о томе ко ће присуствовати утакмици.

Фото: Н. Параушић

 

 

- Шта је њега изненадило? Јесам ли ја некога увредио у томе што сам рекао? Што није демантовао? Била је та конференција, поменуо је многе, мене није. И само сам одговорио после тога. Зато сам онако саркастично и рекао да никада нисам упознао Дражена. Шта је штос овде? Он је створен да прави ср..а због своје надмености и препотенције. А шта ће бити ако будем у публици? Ако ме људи препознају? А ја устанем и све их поздравим. Да вам кажем. Све ово је минорно! Овде у целој причи централна фигура треба да буде Дражен, а не ко ће доћи на ту утакмицу. Очекујем да се јави мајка Бисерка. И да Ацу вади из његових ср..а. Као и сваки пут.

Мока се осврће и на њихов претходни сусрет на сахрани Мирка Новосела у Загребу, где је приметио Ацино понашање које није било у складу с њиховим ранијим односом.

Фото: АТА имагес

 

 

- У Загребу на сахрани Мирка Новосела није ме пуштао ни секунд. А зашто, питаћете се? Зато што сам био све време у кадру ТВ и објектива. Зато ме није пуштао. Увек смо имали коректне односе... И сада ово... Код мене нема било какве љутње, таква ме је клима задовољства облила, јер цео свет зна Драженов и мој однос. А неко то хоће да заборави, или слаже... Јер му то смета из неког разлога.

На крају, Мока има поруку за Ацу Петровића, истичући да га он неће посвађати са осталим Хрватима и наглашавајући да Аца, као Србин, треба да разуме Мокину репутацију и однос с Драженом Петровићем.

- Неће он мене посвађати са осталим Хрватима. Посебно што је он Србин, а не Хрват! Тако да напишете. Немојте то да изоставите. Ако му није јасно ко је Мока Славнић, нека пита Наду Гачешић Ливаковић, најчувенију глумицу из Хрватске. Она ме добро познаје, поздрављам је овим путем, а Нада зна какав сам. Нека објасни Аци ако је буде питао - закључио је Мока.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: