Дорис Драговић била је једна од највећих звезда 90-их. Рођена је 1961. године, а млао ко зна њено право име. Наиме, хрватска певачица рођена је као Доротеа, док јој у документима као презиме стоји Будимир, будући да је удата за ватерполисту Мариа Будимира.

Фото: Јутјуб принтскрин/DallasRecordsTV/mr.krunimir.10

 

Дорис Драговић, једна од најпопуларнијих поп певачица на простору бивше Југославије, а како је раније рекла целог живота је била стидљива, неспремна на комплименте и похвале. Ни статус диве јој не одговара, али разуме зашто је публика доживљава тако.

- Разумием то да људи траже некакву своју експресију да траже начин да изразе нешто што можда осећају па онда ће некад таква титула бити или етикета међутим оно што је мени много важније од истих тих људи је та добра прича, та цела енергија, то светло које и мене обасја ма колико били од мене - испричала је Дорис за "ИН Магазин".

Иначе, 1986. године, када је започела самостали професионални пут, представљала је песмом "Зељо моја" Југославију на Евровизији у Норвешкој и заузела 11. место. Ова нумера постала је евергрин који сулушају све генерације, а потом је само наставила да ређа хит за хитом.