Дугоочекивано захлађење стиже нам већ данас, док за сутра многи метеоролози најављују велики пад температуре.

Метеоролог Недељко Тодоровић за Курир телевизију објаснио је какво нас време очекује до првог маја.

- Од данас пад температуре. Осетиће се на северу земље највише. Дакле, максимални распон ће бити од 20 на северу до 30 степени на југу. У Београду би данас температура почела средином дана да опада. Што значи да почиње прилив свежег ваздуха. Иза тога следи наоблачења, киша и даљи пад температуре. Тако да би среда била најхладнији дан са доста кише. У планинским пределима изнад 1.000 метара снег. Умерини и јак западни ветар и максимална температура од 10 и понегде до 13 степени. Једна значајна промена времена - рекао је Тодоровић и додао:

- Захлађење ће трајати седам до осам дана. С тим да ће максималне температуре од петка бити у благом порасту за два до три степена. Кишу можемо очекивати у среду и четвртак, а већ од петка, суботе значајно мање осим на југу Србије. На северу суво, укључујући и Београд. Могло би да буде кише евентуално почетком наредне седмице. Али после тога следи пораст температуре на оне вредности изнад 20 степени.

Забрањено преузимање дела или читавог текста и/или фото/видеа, без навођења и линковања извора и аутора, а у складу са одредбама WМГ услова коришћења и Законом о јавном информисању и медијима.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО