У својој анонимној објави на Редиту, странац је написао да га је Србија, иако ништа посебно није очекивао, ипак одушевила. Људи, храна, историја - биле су ствари којама га је наша земља "купила" заувек - што међутим није био случај са реченицом једног становника Србије који му је објаснио да не долази поново јер у нашој земљи има "доста олоша".

- Прошлог октобра сам посетио Београд на недељу дана како бих гледао утакмицу кошарке Партизан - Барса. Непроцењиво, незаборавно искуство! Пре мог путовања мислио сам да је 100% утакмица врхунац мог путовања. Међутим, погрешио сам. Људи, храна, историја и укупна атмосфера је оно у шта сам се заљубио. Цело путовање је постало врхунац који ћу увек памтити.

- У ствари, толико ми се допало тамо да сам полушаљиво рекао свом домаћину код кога сам одсео да већ видим себе како поново долазим а можда и да останем. Али ми је он тада рекао да то није добра идеја чак ни са послом на даљину, јер има доста олоша, и да сам имао среће што нисам срео ниједног. Такође, рекао је да се након месец дана живота тамо највероватније не бих осећао исто. Та реакција ме је изненадила, нисмо више настављали ту тему. На кога је мислио, или их има осим оних које налазите у сваког земљи?

Фото: Танјуг

 

- Враћам се у септембру на цео месец да боље разумем земљу и људе. Такође са циљем да могу да водим неке основне разговоре на српском - рекао је он па замолио људе да му препоруче шта је то што би требао да обиђе у нашој земљи али и како да избегне "олоше" уколико они заиста постоје.

У коментарима, поред Срба, оно што је још битније, јавили су се и странци који су непристрасно објаснили да својим искуством потврђују да је Србија једна од безбеднијих земаља на свету.

Фото: Профимедиа

 

"Брате мој, ни мање ни више олоша него на било ком другом месту где сам био, немој се оптерећивати тим саветом, по свему судећи није реалан. Овде има можда мање ситног криминала али немамо забрањене области, делове града итд, тако да је то плус", "Олоша има у свакој земљи на свету, ја сам из Њујорка (рођен и одрастао) мој отац је Србин и живим у Београду већ пет година и нисам имао никакав инцидент", "Као странац, морам да напишем да једна сјајна ствар у вези са Србијом јесте то што су насилни злочин на улици јако ретки и што можете ићи где год желите кад год желите без бриге да ће се нешто лоше догодити. То не важи само за Београд, већ за целу Србију", "У Београду сам живео три године, заправо сам се одселио због посла. Невероватно искуство због сјајних људи, хране, културе, барова, ресторана, сплавова...", "Олоши су свуда јер је то део људске природе. Живео сам у Београду и Лондону. Дефинитивно гласам за Србију!", били су само неки од коментара испод ове објаве.

БОНУС ВИДЕО: