Годинама пре него што су се заволели, путеви су им се вишеструко преплитали.

Сретали су се на глумачкој академији, а посебно на часовима плеса, у којима се Беким толико истицао да га је професорка Соња Дојчиновић убеђивала да пређе у балетане.

Фото: Архива Новости

 

Беким је често плесао са Бранком, а професорка им је често говорила како су диван пар. Ипак, њих двоје су тада неговали пословни однос и ту се прича завршавала. 

Ипак, судбина их је на послетку спојила, а када је Беким лепу колегиницу први пут питао да буду пар, она га је одбила речима:

- Сувише си млад за мене.

Тада је изгледало као да између њих неће ништа. Ипак, Беким није хтео да одустане од Бранке, па се једном приликом чак потукао са Бранкиним најбољим другом Батом Стојковићем, који му је опсовао "шиптарску мајку“.

Бранка га тада, присећа се Беким, није ни поздравила, погледавши га "крвнички“.

Без обзира на ову чарку, Бата и Беким постали су велики пријатељи, а његови односи са Бранком су отоплили, посебно током Бекимовог војног рока, када му је Бранка често писала.

Фото: Н. Фифић

 

Описујући те године пријатељевања, Беким назива Бранку "мој анђео“ који се бринуо о њему, а она њега "мој витез“, џентлмен који је бранио и пратио кући. У последњем војничком писму, Бранка му нуди филмску улогу и позива код њених у Нови Винодолски. Ту, на мору, после вечере у дому Петрића, рађа се љубав између њих двоје.

Принтскрин: Јутјуб/Да сам ја неко

 

После првих годину дана, њихова веза нашла се на прекретници – или ће се распасти или ће прерасти у нешто дубље и трајније.

Тог лета, Бранкин отац Винко пита Бекима какве су му намере с његовом ћерком.

- Питајте Вашу ћерку, какве су њене намере са мном - одговорио је Беким, који је сматрао да Бранка тада још није била спремна да се смири. 

Није прошло много времена а Беким се у Москви зближио са лепушкастом Рускињом Људмилом.

Због овог отвореног неверства је на себе навукао гнев целог позоришног ансамбла, па је у повратку из Москве остављен да седи сам у купеу воза.

Фото: репринт ТВ Новости

 

Неизвесност и непријатност је прекинула сама Бранка – пришавши му и поздравивши га са "Здравствујте!“, опростила му је авантуру речима "Могао си да нађеш и неку мање лепу”.

Беким, ганут, схвата:

- То је жена за мене. Одлучио сам. Дефинитивно.

Уследиле су деценије међусобне среће, славе и успеха. Прекретницу у Бекимовој каријери представља његова маестрална улога Белог Боре у филму Александра Петровића.

Беким је кренуо да гради интернационалну каријеру, а Бранка је увек била ту да га подржи. Она га је често посећивала на снимањима.

Венчали су се у Риму и то два пута. Најпре је Бранка, већ трудна, стигла на припремљену прославу заборавивши родни лист; ипак, венчање су прославили и објавили, да би се она тек накнадно поново вратила у Рим, овога пута с потребним папирима.

Фото: Архива Новости

 

Следи живот филмског пара, заједничка путовања по свету, од Енглеске до Колумбије, шетња по црвеном тепиху у Њујорку, рођење сина Уликса 1968. године, а затим и Хедона неколико година касније.

Поред све славе, успеха и авантура са најпознатијим женама тога доба – Брижит Бардо, Ширли Меклејн и Авом Гарднер, најтоплије странице Бекимових успомена говоре о заједничким породичним летовањима на Јадранском мору, у дому Петрића у Новом Винодолском, чистој непомућеној срећи и спокоју док гледа Бранку, "Амазонку, моју Естер Вилијамс", како каже, док плива са синовима Уликсом и Хедоном.

Крајем осамдесетих, Беким се све више повлачи из јавног живота. Све јача антиалбанска пропаганда, затим распад земље и ратови, наводе га да се затвори у четири зида и ретко појављује у јавности.

Беким је пресудио себи 2010. године када се убио у породичном стану у Београду. Стравична сцена затекла је Бранку када се вратила од фризера након што га је дозивала по целом стану.

- Свака лепа и велика љубавна прича има тужан завршетак. Наша љубав је била таква и пролазила кроз разна искушења, али није имала тужан завршетак. Свако ће на свој начин отићи са овог света, али наша љубав је до краја била лепа и велика - испричала је једном приликом Бранка.

Глоссy