О томе колико је била добар ђак, дете за пример, својевремено су у емисији "Метар мога села", причали суграђани певачице, али и директор средње школе коју је Светлана Ражнатовић Цеца похађала.

- Средња школа у Житорађи је пре неколико година прославила 40 година постојања и у том периоду је изнедрила пуно познатих и успешних људи. Између осталих за које сви знамо, за које су сви чули су Светлана Ражнатовић... - рекао је директор средње школу коју је певачица похађала и додао:

- У том периоду када је Цеца ишла у школу она је образовала два смера и то пољопривредни смер са одсеком ветеринарски техничар који је Цеца и похађала.

Фото: АТА имагес

 

И дитректор као и многи мештани сећају се Цеце из тих школских дана и кажу да је била ђак за пример.

- Средња и основна школа деле двориште, сећамо је се толико, та моја генерација, виђали смо је у дворишту на часовима физичког и то је оно по чему је памтимо и наравно сећамо се прича старијих професора какав је ђак била. С обзиром на то да јој је и мајка просветни радник била је васпитавана у том духу, колико знам била је ђак за пример - истакао је директор школе.

фото: Принтскрин/Јутјуб K1 Televizija

 

О томе да Цеца није заборавила родно место и то одакле је све почело доказ је и прича директора Средње ветеринарске школе.

- Свака позната личност се труди да се у неком периоду одужи народу и средини у којој је одрасла и стасала па тако и Цеца није заборавила свој крај и своју школу па је једне године и донирала значајну суму за обнову школе - рекао је за емисију "Метар мога села" директор средње школе коју је Цеца похађала у свом родном месту и додаје:

- Када човек не заборави своје корене значи да је та средина нешто вредела и да је оставила дубок траг чим се она сетила да се после толико година одужи својој школи и свом крају.

БОНУС ВИДЕО: