Певачица Марина Тадић прошла је кроз агонију када јој је откривена ендометриоза, због које је морала на операцију, након чега је уведена у вештачку менопаузу.

Фото: АТА имагес

 

- Не знам како сам преживела, а ни како су то издржали они око мене - рекла је једном приликом Марина Тадић, која је морала да се подвргне озбиљној гинеколошкој операцији.

Код певачице је откривена ендометриоза, која је наступила доста нагло. Била је, како каже, изненађена овом болешћу.

- Често идем код гинеколога и нисам неко ко се запусти. Зато је дијагноза дошла неочекивано, тим пре што ми је доктор одмах рекао да је најбоље решење операција - рекла је Марина у емисији "РТС Ординација".

Фото: АТА имагес

 

Како је објаснила др Биљана Живаљевић, ендометриоза настаје када после циклуса слузница материце не изађе, у потпуности, из организма кроз менструалну крв већ ћелије прођу до до неких других органа, често јајника. Могуће је, како каже, да ендометриоза продре и до плућа, па чак и неких нерава, али то су ређе ситуације.

Марина Тадић каже да је одувек имала болне менструације, али онако како је уобичајено код већине жена - 1. дана циклуса. Нису биле обилне и навикла је на њих, па је дијагноза ендометриозе за њу била неочекивана. После операције није био крај мукама, јер јој је саветовано да одмах остане у другом стању.

- Не иде то тако, знају жене, па су морали да ме уведу у вештачки климакс.

Kurir / Blic