Милица је сада први пут проговорила о свом детњству и открила какав је Лане био када се камере угасе.

- Била сам срећно дете. Одрастала сам поред родитеља који су били веома образовани и успешни у свом послу. Веома сам им захвална што су ми омогућили да пронађем себе у професији којом се сада бавим, и да се образујем у најбољим уметничким школама, да следим најбоље светске балетске и глумачке педагоге. Још као девојчица, била сам очарана умећем свог оца, одрастала сам уз његове успехе, уз његове брилијантне улоге на филму и у позоришту - рекла је Милица и открила које су јој најлепше успомене на оца.

- Има их много. Ако бих морала неке да издвојим рекла бих: Излети које би проводили у нашој кући у Ченти, пецања са њим, летовања код маме на Хвару, анегдоте које смо сестра и ја слушале широм отворених очију, филмске премијере које сам гледала док је он седео поред мене и сестре - присетила се она и открила какав је Лане заправо био.

Фото: Јутјуб принтскрин/Vodič za roditelje

 

 

- Био је достојанствен и талентован за све. Живим у уверењу да би подједнак успех имао да се бавио било којим другим послом. Као отац, био је пун љубави, али за мене апсолутни ауторитет. Не знам како је успевао да направи тај баланс, али, иако је мама више времена проводила са нама услед његових честих путовања, он би увек био тај коме бих се обратила за савет и у томе је био непогрешив. Не могу да издвојим неки савет посебно, али сад кад се вратим уназад, његова подршка у неком тинејџерском периоду била ми је најважнија. Све су девојчице несигурне у том делу живота, а он је знао да ми подигне самопоуздање са само пар изговорених речи. Сећам се да сам са десет година уписала часове тениса. Била сам очајна јер нисам била ни мало талентована. После неких десетак дана, пришла сам му и рекла да желим да одустанем. Питао ме је зашто. Рекла сам му да ја не могу ни једну лоптицу да погодим. Никада није био вешт у исказивању емоција, али сам осетила да му је било жао. Сећам се да ми је рекао: "Да би постали највећи, играчи морају да промаше мнобо лоптица" - рекла је Гутовићева ћерка која не крије да јој отац фали у сваком тренутку.

Фото: АТА имагес

 

 

- Највише жалим што моја ћерка није довољно времена провела са њим. Имала је 4 године кад је преминуо. Када су нам уручили награду "Златни ћуран" у Јагодини,моја ћерка је добро одиграла своју улогу на сцени. Пре уручења награде пуштали су на великом платну делове из представа у којима је играо, и које су му донеле ову престижну награду. Била је потпуно очарана. "То је деда?" питала ме је показујући прстићем. Мислим да никада нећу моћи довољно верно да јој представим колико је био посебан и колико нас је све волео.

Милица је кренула очевим стопама, а сада открива колико је коментари на друштвеним мрежама погађају.

Фото: АТА имагес

 

 

- Први контакт са уметношћу имала сам поред мог оца. То је некако дошло само по себи. За мене је то био природан ток. Погађају ме само неистинити, малициозни коментари јер бацају ружну сенку на слику мог оца. Све што сам желела да поручим објавила сам својим пратиоцима и поштоваоцима мога оца. Јавило ми се и доста његових пријатеља - рекла је одлучно Милица и открила да ли има жал за нечим.

- Жалим због премало времена које смо обоје имали, јер смо били заузети својим послом и обавезама. За његов одлазак нисам била спремна. За такве губитке никад нисмо спремни. Истина је да је повремено волео да се осами. Што сам старија све више схватам колико су тренуци самоће драгоцени. Више пута током живота ми је рекао да је поносан на мене.

Фото: Јутјуб принтскрин/Vodič za roditelje

 

 

Милица се дотакла и Ланетовог детињства и открила колико је оно утицало на њега.

- Мој тата је одрастао у породици која му је толико љубави пружила да је за репликом те љубави наставио да трага цео свој живот. Љубав његове мајке је нешто што памтим и данас - безусловна и велика. На његовом примеру сам схватила да је будућност свакога од нас заснована на љубави коју током одрастања примимо или не од родитеља. Њему је она дала ту снагу да изгради своју личност и самопоуздање. Његов однос према женама био је испуњен истим очекивањима - "Да, ја сам погрешио, али ти ме безусловно волиш, зар не?" Био је очајан када би схватио да живот не функционише тако и да људе које повреди може и да изгуби. За многе ствари препаметан док је за неке остао дете.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: