Имао је каријеру за понос, а једна од његових највећих улога је улога Срећка Шојића, који је играо у филмском серијалу "Тесна кожа" и серији "Бела Лађа":

Фото: АТА имагес

 

 

Он је својевремено гостујући у емисији "Амиџи шоу" објаснио како је настао лик Шојића.

Како је Лане објаснио, он је настао по узору на једног зидара.

- Тома зидар за равне кровове. Тома је радио школу у Кумодражу. Он је говорио тако "ч", "ћ", он је био Пироћанац. Он је дошао код мене кући, да нешто уради и причамо о зиду који треба да уради, а тај зид је био шпански зид, био је грбав зид. Он вади оловку из ува. Извади, фљаш по овом зиду. (Ја кажем): "Немој, Томо! Шта радиш то?" (Тома Ланету каже): "Па ионако ово мораш да кречиш, малтеришеш ово. Не можеш ово грбаво, мора да буде гладак (зид)".

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

- Он је толико мени био симпатичан и драга личност да се ја нисам од њега одвајао као дете. Био сам стално са њим у друштву. И после тога ми је сасвим случајно пало на памет тај његов леп говор. Па сам први пут то играо у тој представи, у тој драми која се звала "Барабе", који је писао Миленко Вучетић и коју је режирао Александар Мандић. Била је на РТС-у. И после тога је тај лик се појављивао неколико пута и на крају завршио као Шојић у "Белој лађи" - рекао је Лане тада.

БОНУС ВИДЕО: