Већина њих је заиста лоша. Али људи се труде, и сигурно су успели да убеде некога да им укаже поверење, пише Јутарњи лист.

Међутим, оно што је данас најавио кандидат Моста и хрватских суверениста у 6. изборној јединици Марко Милановић-Литре је сасвим друга димензија.

Наиме, Милановић-Литре звони на врата својој некадашњој партијској шефици, на основу чијих гласова је ушао у парламент, Ружи Томашић, која чита неку штампану грађу на којој је, за чудо, његова слика.

Али да је мало збуни, каже јој Милановић "Ко је?", а Ружа одлази до фиоке из које вади оклагију, спремна да удари Милановића, по глави, док у позадини свира предизборна песма Сандра Бастијанчића и Николе Грмоје.

Претпоставља се да је спремна да удари Зорана (Милановића) јер када види да је то Литре сва љутња пада у воду и она потом, у тешко препричљивим сцени и интеријеру, наговара гледаоце да гласују за Милановића-Литру јер тако сигурно неће погрешити, пише Јутарњи.

Такође, треба напоменути да је свог друга дочекала у једној одећи, а када грађане хрватске наговара да гласају за њега, она носи другу. Дакле, снимање је вероватно потрајало...

Ето, покушали смо да вам дочарамо спот, али можда је најбоље да се сами уверите...

 

Јутарњи лист је овај текст написао под насловом: Високобуџетни трилер бивше европарламентарке

- Погледајте како Ружа Томашић дочекује Милановића - написао је Литре у опису овог снимка и додао: Нико није повређен током снимања.

Иначе, његов слоган на овим изборима је: "Једини Милановић вредан вашег гласа".

Марко Милановић Литре је хрватски политичар, саборски заступник хрватских суверениста, члан председништва Хрватске конзервативне странке, генерални секретар Хрватског боћарског клуба Олуја. Рођен је 1988. године у Загребу, а постао је политички активан још као малолетник и то у оквиру Хрватске странке права на локалном нивоу у Градској четврти Стењевец.

фото: Танјуг/ХИНА Адмир Буљубашић

 

Након неколико година напушта ХСП и улази у Хрватску странку права др Анте Старчевића, са којом је изабран у градску организацију странке, постајући секретар, а касније и предсједник стењевечке подружнице.

Један је од оснивача Хрватске конзервативне странке и Хрватских суверена, као и аутор визуелних идентитета странака.

На локалним изборима 2017. године изабран је у Веће градске четврти Стењевец као кандидат Хрватске конзервативне странке.

На парламентарним изборима 2020. године постао је посланик у Хрватском сабору као замена за европосланицу Ружу Томашић, са 19 преференцијалних гласова.

Члан је саборског Одбора за међупарламентарну сарадњу; Одбора за поморство, саобраћај и инфраструктуру; Одбора за породицу, младе и спорт и заменик члана Делегације Хрватског сабора у парламентарној димензији Централноевропске иницијативе.

(Јутарњи лист)