Његову објаву, у којој напада владу Андреја Пленковића, преносимо у целости:

- Пленковићу, када је ваша влада направила бар један трајект за хрватску Јадролинију у хрватском бродоградилишту? Никада, ни једног. Последња четири трајекта за Јадролинију - Корнати, Брач, Крк и Мљет - изграђена су у Хрватској између 2011. и 2015. године.

И свих ових осам година злочиначке и корумпиране ХДЗ-ове власти, Пленковић није градио, него куповао туђе половне трајекте у иностранству, углавном у Грчкој, узимала се и делила провизије док су хрватска бродоградилишта чекала с празним навозима и пропадала.

Фото: Профимедиа

 

 

Пленковић није стигао да се бави стратешким пословима за државу – а једна од њих је свакако и изградња трајеката – јер је решавао приватне ствари.

Пленковић није ни направио све војне патролне чамце - чију смо изградњу уговорили и осигурали новац још 2015. године - јер на овим пословима нема провизије и не може се украсти.

Фото: Профимедиа

 

 

Пленковића и његове министре занимају само послови којима се пуне црни фондови ХДЗ-а или послови који браћи и пријатељима јамче добру зараду. Јадролинија је стратешка компанија за Хрватску, као што је и бродоградња стратешка грана, јер је Хрватска била и мора остати поморска земља.

Хрватски идентитет одређује море, без бродоградње нема поморске државе и зато ће један од приоритета моје Владе народног спаса бити изградња бродова у Хрватској – написао је Милановић.

(Курир/Јутарњи лист)

БОНУС ВИДЕО: