Ивона Брнелић је 1989. године изабрана најпре за ''Лепотицу плаже '89'', што је била директна карта за даље учешће у разним такмичењима за избор лепотица, где је већином освајала прво место.

Тада млада Ријечанка није ни слутила да ће је лепота брзо одвести још даље, када је понела титулу најлепше Југословенке 1990. године и постала Мис Југославије.

Њено представљање можете видети на снимку у наставку текста на 10.28.

Као тинејџерка је заволела музику и плес, говорила три страна језика и страствено волела да своју лепоту несебично показује.

Фото: Јутјуб принтскрин/missworldmagic

 

После завршетка педагошке гимназије у Ријеци, желела је да студира дизајн у Милану, али живот је имао другачије планове за њу.

Када је отишла у Лондон како би пробала да се такмичи са светским лепотицама на избору за Мис света, Ивона је јасно схватила да жели да се у својој каријери окрене плесу, који је део ње целог живота.

Убрзо је то и остварила уз легендарну певачицу Тину Тарнер, коју је пратила на наступима и била део њене играчке трупе, али такође сцену је улепшавала и другим звездама као што су Spice Girls, Destin's Child, Ашер, Шер...

Фото: С.С.М

 

После неког времена се ипак вратила у Ријеку, оставивши Лондон за собом, али не и плес. Данас Ивона има свој плесни студио у домовини, где је и кореографкиња пуна искуства стечених ван граница њене земље.

 

 

Постоје нагађања да је у срећној вези, али за брак, до сада, није имала времена ни простора на свом путу, који је и те како био успешан и обогаћен.

(Glossy)

БОНУС ВИДЕО: