Ова поморска несрећа догодила се синоћ око 20 сати када је Станица поморске полиције Сплит добила информацију од Националног центра за координацију трагања и спашавања на мору (МРЦЦ Ријека) о насукању брода у ували Дражица на подручју ​​Винишће.

Одметници пребачени у Трогир полицијским чамцем

У полицији кажу да су имали сазнања да је након ударца брода у копно вода ушла у брод, па је поморска полиција службеним пловилом отишла у увалу Дражица да помогне особама које су се налазиле на броду у тренутку насукања.

„Полицијски службеници су по доласку на лице места констатовали да је брод потпуно потонуо, а на обали, тачније на стени у мраку су се налазиле две особе. Оне су службеним пловилом безбедно успеле да приђу обали, након чега укрцали су двојицу мушкараца који су их збринули, удавили и пружили им медицинску помоћ“, саопштила је полиција.

Унесрећени су убрзо полицијским чамцем пребачени у Трогир, где их је дочекало возило Хитне помоћи, али срећом нису повријеђени. О бродолому је обавештена лучка капетанија, чији би запослени данас требало да изврше увиђај.

(Индеx.хр)

БОНУС ВИДЕО: