Ova pomorska nesreća dogodila se sinoć oko 20 sati kada je Stanica pomorske policije Split dobila informaciju od Nacionalnog centra za koordinaciju traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o nasukanju broda u uvali Dražica na području ​​Vinišće.

Odmetnici prebačeni u Trogir policijskim čamcem

U policiji kažu da su imali saznanja da je nakon udarca broda u kopno voda ušla u brod, pa je pomorska policija službenim plovilom otišla u uvalu Dražica da pomogne osobama koje su se nalazile na brodu u trenutku nasukanja.

„Policijski službenici su po dolasku na lice mesta konstatovali da je brod potpuno potonuo, a na obali, tačnije na steni u mraku su se nalazile dve osobe. One su službenim plovilom bezbedno uspele da priđu obali, nakon čega ukrcali su dvojicu muškaraca koji su ih zbrinuli, udavili i pružili im medicinsku pomoć“, saopštila je policija.

Unesrećeni su ubrzo policijskim čamcem prebačeni u Trogir, gde ih je dočekalo vozilo Hitne pomoći, ali srećom nisu povrijeđeni. O brodolomu je obaveštena lučka kapetanija, čiji bi zaposleni danas trebalo da izvrše uviđaj.

(Index.hr)

BONUS VIDEO: