Балканска звезда, Светлана Цеца Ражнатовић је  у емисији код Гоце Тржан открила тајну њеног хита "Расуло" који је настао 2011. године. Марина Туцаковић је инспирацију за речи ове песме пронашла у својим али и Цециним породичним трагедијама.  Део песме је посвећен прерано преминулом Маринином старијем сину Милошу, а други део Аркановој смрти.

Фото: Н. Фифић

 

- Марина је миксала теме са својим покојним сином, као што је песма "Расуло", с мојим покојним Жељком. Она је неки свој бол претапала у песме кроз мој бол. На пример, у "Расулу" она описује како затиче свог сина мртвог и "бела рука пада на под", па онда пише о мом покојном супругу. То можемо да знамо само она и ја, јер ја те слике препознајем. Знам шта је коме посвећено. "Играчка самоће"... Увек је писала тако да свако од нас може негде себе да пронађе. То није себично писање, она је била генијална - истакла је Цеца у емисији "Ако проговорим" на К1 телевизији.

Осим ове песме. Футином и свом прворођеном наследнику је Марина посветила и песму "Мишо мој", коју пева Ана Николић. 

- Песму сам писала у свом најтежем животном периоду, кад сам изгубила сина. Дуго сам размишљала ко би могао ове снажне емоције да пренесе публици, а онда је избор пао на Ану Николић - признала је својевремено Туцаковићева.

 Марина је једном приликом за медије испричала како је изгледао тренутак када је сина Милоша пронашла мртвог у соби.

- Ушла сам у његову собу и затекла сам то што сам затекла. Тада је Милош имао 24 године. Првог децембра је то било. Увек сам имала страх да ће нешто да му се догоди. Оде вам дете на екскурзију па се бојите како ће да стигне. Увек имате страх за особе које волите. Интересантно, ја ту ноћ... Он је био толико весео, толико смо се смејали, нисам заиста могла да имам лош предосећај. Колико сам имала раније из страхова... И ето, баш се догодило то чему се тад сигурно нисам надала. Нисам то очекивала. Тај дан је требало да идем у жири у једну емисију. То је био тренутак лудила и трезвености - рекла је тад Марина, па је додала да је, кад га је пронашла, он већ имао модре прсте.

Дан раније ништа није слутило на трагедију, а када је тог јутра стигла Хитна помоћ, установила је смрт.

- Милош се једноставно није пробудио. У подне је био здрав и прав, све је било нормално. Устао је да попије воде и рекао ми да га пробудим после четири како би стигао да оде код фризера и спреми се увече за дискотеку. Међутим, кад сам ушла у собу да га пробудим, затекла сам га непомичног. Прсти су му већ били модри. Не знам шта се догодило... Не знам да ли има нешто горе него кад затекнете своје дете како непомично лежи у кревету - рекла је Марина.

Текст песме "Расуло"

И ноћас ради бол за тебе

И док те замишљам ту, крај себе

Од среће могу да скочим у даљ

Ал' када отворим натекле очи

Ништа није у мојој моћи

Стварност ме у главу лупи као маљ.

Као рецидив, ти си увек жив

У зло тераш ме Како да одбијем те?

У овом расулу ја додајем нулу

На сваки мој промашај

Ти ликуј и уживај.

У овом расулу ја само за себе

На усне стављам сјај

Да будем лепа за крај.

И ноћас ради бол за тебе

Очајно желим те за себе

Некако имаш моје судбине код

А када погледам зидове беле

Из мојих сећања долазе стреле

И једна бела рука пада на под.

Хоћу да видим себе у плавом

У даљини је лука иста за све

И знам да сам сада на месту правом

Да коначно свега ослободим се.

А коме иде све ово?

Кад једном не буде ме

Све ће то стати у слово

А теби остављам те (У овом расулу).

БОНУС ВИДЕО: