Певачица Слађана Милошевић изненада је преминула пре неколико дана, а данас ће бити сахрањена у 15 часова, на гробљу Лешће у Београду. Слађанина смрт потресла је цео регион, а рок дива преминула је у земунској болници, где је провела последњих 10 дана живота, будући да је била на лечењу.

Током 1977. године се појавила на рок сцени, а прославила ју је песма "Ау, Ау" и исте године имала свој први већи наступ на концерту код Хајдучке чесме, где је наступала пре Бијелог Дугмета.  Певачица је у том периоду почела да руши табуе песмом "Секси дама", коју су после забранили на радио и телевизијским станицама. 

Фото: В. Данилов

 

Певачица специфичног изгледа да рок сцени се појавила под именом Слађана Милошевић, а ретко коме је познато да јој је право име Александра.

Подсећања ради, Слађанин близак пријатељ истакао је да у последње време није желела да се дружи са људим. Разлог за то је било погоршање њеног здравственог стања: 

- Много ми је жао било што Слађана није хтела да се дружи. Она је много волела своје пријатеље, неко је ко вам увек пошаље поруку: "Шта радиш или како си" јер је много волела људе. Болест је довела до тога да је била непрепознатљива. Осушила се, слабо је излазила из куће и гледала је да је нико не види кад је ишла у болницу на прегледе. Знам да се некима жалила на то како су је третирали у болници. Не верујем да је све било бајно и сјајно, али исто тако не верујем да је неко ко је доктор у стању да малтретира пацијента. Наравно, данас свега има и ко зна шта је ту истина, али заиста се надам да није било ничега што је заиста језиво. Свакако је њен одлазак велики губитак - објаснио је пријатељ.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: