Pevačica Slađana Milošević iznenada je preminula pre nekoliko dana, a danas će biti sahranjena u 15 časova, na groblju Lešće u Beogradu. Slađanina smrt potresla je ceo region, a rok diva preminula je u zemunskoj bolnici, gde je provela poslednjih 10 dana života, budući da je bila na lečenju.

Tokom 1977. godine se pojavila na rok sceni, a proslavila ju je pesma "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog Dugmeta.  Pevačica je u tom periodu počela da ruši tabue pesmom "Seksi dama", koju su posle zabranili na radio i televizijskim stanicama. 

Foto: V. Danilov

 

Pevačica specifičnog izgleda da rok sceni se pojavila pod imenom Slađana Milošević, a retko kome je poznato da joj je pravo ime Aleksandra.

Podsećanja radi, Slađanin blizak prijatelj istakao je da u poslednje vreme nije želela da se druži sa ljudim. Razlog za to je bilo pogoršanje njenog zdravstvenog stanja: 

- Mnogo mi je žao bilo što Slađana nije htela da se druži. Ona je mnogo volela svoje prijatelje, neko je ko vam uvek pošalje poruku: "Šta radiš ili kako si" jer je mnogo volela ljude. Bolest je dovela do toga da je bila neprepoznatljiva. Osušila se, slabo je izlazila iz kuće i gledala je da je niko ne vidi kad je išla u bolnicu na preglede. Znam da se nekima žalila na to kako su je tretirali u bolnici. Ne verujem da je sve bilo bajno i sjajno, ali isto tako ne verujem da je neko ko je doktor u stanju da maltretira pacijenta. Naravno, danas svega ima i ko zna šta je tu istina, ali zaista se nadam da nije bilo ničega što je zaista jezivo. Svakako je njen odlazak veliki gubitak - objasnio je prijatelj.

(Kurir)

BONUS VIDEO: