Харис и Мелина Џиновић су емотивну везу започели још 2002. године и добили двоје деце, сина Кана и ћерку Ђину, у брачне воде ступили су 12 година касније.

Фото: Н. Фифић

 

 

Наиме, Харис и Мелина су у јануару ове године обелоданили да се разводе, а једно време се нису оглашавали поводом растанка. Потом је Харис у јавност почео да износи детаље њиховог функционисања током претходних неколико година.

Наиме, како преносе домаћи медији Харис је са Мелином подигао огроман заједнички кредит за вилу на Сењаку у којој су донедавно живели. Певач је остао у тој кући са децом, а модна креаторка се иселила. Међутим, сада се поставља питање да ли ће кућа бити продата и новац подељен или Харис мора Мелини да исплати део јер остаје да живи у некадашњем заједничком дому.

Како је објаснио адвокат Небојша Перовић, имовина стечена у браку сматра се заједничком имовином која се дели у зависности од доприноса супружника.

Фото: АТА имагес

 

 

- Стицање било које имовине у браку сматра се заједничком имовином, али не са опредељеним уделима, што значи да се имовина дели сразмерно доприносу који је супружник, односно који су супружници имали у стицању имовине. Наравно, супруга, односно мајка, има посебан допринос у стицању те имовине из разлога што само одгајање и чување деце и кућни послови, што укључује кување, пеглање, чишћење и све остало што чини послове мајке и врсне домаћице, представља посебан допринос који може када се обрачунава у бројкама и у самом старту износити око неких 15-20 процената - рекао је Перовић.

- Везано за некретнине које су стечене у браку такође важи речено – ко, колико, када, и од чега је купио некретнине и у ком обиму - закључио је адвокат Перовић.

(Нова)

БОНУС ВИДЕО: