Хрватски медији преносе да је Далибор Матанић изгубио послове. Радио је на великом серијама које су требале да буду приказане у чувеним светским кућама попут Нетфлиxа и ХБО. Редитељ је у својој објави "Кајем се" признао кривицу, а глумица Тихана Лазовић је рекла да је била једна од њих. О овом случају се огласила и хрватска певачица, Ида Престер.   

 

- Нисам из филмског света, с Матанићем нисам никад пословно сарађивала. У задње време сам га највише сретала с Хеленом, феноменалном, духовитом и драгом женом. Насловницу сам снимила на позив редакције јер сам у то време припремала кампању Штит. Матанић је такође био одабир редакције – знамо га као борца за права жена, увек је најгласније осуђивао с*ксуалне предаторе и давао подршку метоо покрету. И у својем раду се радо дотицао тих тема. Тиме је ово све још горе. Свако насиље се треба истражити и осудити. Пружам апсолутну подршку свим жртвама! А моје мисли су и уз Хелену и клинце, ово је баш тешка ситуација и за њих - написала је Ида Престер уз насловну фотографију са Далибором Матинићем на свом Фејсбук профилу. 

Овако гласи Матинићево признање:

- Искрено и неизмерно жалим због својих непримерених поступака, који су изазвали код појединих жена осећај узнемирености и нелагоде. Нисам био свестан свог погрешног приступа према колегицама изван сета. Не постоји оправдање ни извињење за моје поступке. Познат сам по специфичном, рубном хумору и радикалним методама рада не би ли глумци били што бољи у кадру, али ништа не оправдава ако некоме изазовете осећај нелагодности - написао је он.

БОНУС ВИДЕО: