Hrvatski mediji prenose da je Dalibor Matanić izgubio poslove. Radio je na velikom serijama koje su trebale da budu prikazane u čuvenim svetskim kućama poput Netflixa i HBO. Reditelj je u svojoj objavi "Kajem se" priznao krivicu, a glumica Tihana Lazović je rekla da je bila jedna od njih. O ovom slučaju se oglasila i hrvatska pevačica, Ida Prester.   

 

- Nisam iz filmskog sveta, s Matanićem nisam nikad poslovno sarađivala. U zadnje vreme sam ga najviše sretala s Helenom, fenomenalnom, duhovitom i dragom ženom. Naslovnicu sam snimila na poziv redakcije jer sam u to vreme pripremala kampanju Štit. Matanić je takođe bio odabir redakcije – znamo ga kao borca za prava žena, uvek je najglasnije osuđivao s*ksualne predatore i davao podršku metoo pokretu. I u svojem radu se rado doticao tih tema. Time je ovo sve još gore. Svako nasilje se treba istražiti i osuditi. Pružam apsolutnu podršku svim žrtvama! A moje misli su i uz Helenu i klince, ovo je baš teška situacija i za njih - napisala je Ida Prester uz naslovnu fotografiju sa Daliborom Matinićem na svom Fejsbuk profilu. 

Ovako glasi Matinićevo priznanje:

- Iskreno i neizmerno žalim zbog svojih neprimerenih postupaka, koji su izazvali kod pojedinih žena osećaj uznemirenosti i nelagode. Nisam bio svestan svog pogrešnog pristupa prema kolegicama izvan seta. Ne postoji opravdanje ni izvinjenje za moje postupke. Poznat sam po specifičnom, rubnom humoru i radikalnim metodama rada ne bi li glumci bili što bolji u kadru, ali ništa ne opravdava ako nekome izazovete osećaj nelagodnosti - napisao je on.

BONUS VIDEO: