У понедељак 1. априла око 19:30 часова догодила се пуцњава, па туча у Сплиту, у Улици Каштел Штафилићу у којој су повређене две особе, пише "Јутарњи лист". Према првим незваничним информацијама, ради се о окршају комшија у којем је једна особа упуцана, док је друга ударена секиром у главу!

Према информацијама "Слободне Далмације",  особа која је повређена од ударца секиром је наводно пришла да помогне мушкарцу који је рањен ватреним оружјем. Сукоб је наводно избио око паркинг места, снимак погледајте на крају текста али Вас упозоравамо да је УЗНЕМИРУЈУЋ.

Како се види на језивом снимку који се појавио и на друштвеним мрежама, мушкарац прилази рањеном човеку који седи прислоњен уз зид а одједном се појављује иза њега особа која удара секиром у главу мушкарца који је пришао да помогне! Након тога избија масовна туча, прилази убрзо још пар мушкараца који покушавају да их раздвоје.

У једном тренутку, пред крај снимка, види се мушкарац који је ударен секиром у главу како се држи за главу и "тумара" улицом због болова и крви која му иде низ главу. Ухапшен је мушкарац (58), бивши поморац који је пре 21 године имао проблем са законом, односно био је пријављен због покушаја убиства и недозвољеног ношења и држања оружја.

Полиција је тада код њега пронашла пушку М-48 и пуњење за ручни бацач. Како су тада писали хрватски медији, он је након хапшења признао кривично дело, али је пуштен на слободу након испитивања код истражног судије.

БОНУС ВИДЕО: