Друштвеним мрежама и Фејсбук групама данима се прошири ужасно насилан видео малтретирања у којем једна тинејџерка на улици удара и чупа другу. 

Друга насилница добацује, вређа девојку која клечи на коленима и грубо је понижава. Пред крај снимка девојци с леђа прилази трећа млада девојка и снажно је удара ногом, при чему жртва пада и удара лицем о тло.

Фото: Друштвене мреже

 

На друштвеним мрежама се чак дели информација о којим је малолетницама реч, њихова имена те профили на мрежама. Незванично, у питању су ученице из Сплита. Једна још увек иде у основну школу, а друга је ученица првог разреда средње школе. Он су ухапшене у недељу увече након што се друштвеним мрежама проширио снимак на којем вербално и физички злостављају вршњакињу. 

На видеу се може видети тинејџерке коју гурају и терају другу да клекне и извини се једној од девојака. Она руком покрива лице док је једна од њих снима. Уз повике "Извини јој се" једна од њих је креће ударати на шта је тинејџерка моли да је пусти на миру и почиње да плаче.

Фото: Друштвене мреже

 

Затим тражи од ње да клекне те је више девојака терају да клекне уз повике "Долази" и "Клекни, к****о једна". Док клечи, добија ударце по глави након чега је рукама прикрила главу како не би добила још удараца.

- 'Оћеш ли ми се извинити што сам због тебе добила батине - пита насилница малтретирану девојку и говори јој како је "због њених лажи била у казни два месеца...". 

Фото: Друштвене мреже

 

У Фејсубк групи "Маме из Сплита и околине" уз објављени видео стоји: "Молим вас да ово објавите да се види шта се догађа по Сплиту, ово није нормално. Све је већ пријављено".

Над њима је и данас настављена криминалистичка обрада. Како Слободна неслужбено сазнаје прети им казнена пријава за неколико озбиљних казнених дела те је врло могуће да буду након полицијске обраде и приведене на даље испитивање. Нових информација о овом случају за сада нема, а снимак је на својим друштвеним мрежама поделио и Антонио Плазибат, познати хрватски кик-боксер. 

Фото: Друштвене мреже

 

- Па је л‘ ово нормално да снимам на Ускрс? Што се ово догађа у Сплиту, какве су ово пи*дарије? Је л‘ могуће? Има пар дана снимам за некаква силовања, ту као неки дебил претим људима по Инстаграму, а сад ми људи шаљу видеа младих цура од 13, 14 година како се туку и малтретирају једне друге - почео је Плазибат па наставио:

- Уместо да се друже, лакирају нокте, траже момке или што с већ радило у тим годинама. Шта да вам кажем, нисам ставио цели видео, грозан је за гледати. Ово су деца која очито имају проблема с агресијом, нередним фамилијама и ситуацијама. Ако ова цура треба неку помоћ, нека се јави. Такође, помоћ требају и остале цуре, јер путем који сада идете, неће добро завршити, ово води само у затвор.

Антонио је очигледно био у великом шоку, уосталом као и већина који су погледали што се догађа. Апеловао да се малтретираној девојци помогне, као и оним другима, које очигледно имају великих проблема. 

- Ускрс је највећи празник који имамо, позвани смо да живимо у добром и љубави. Немојте чинити ништа што не желите да се вама чини. Треба ли рећи више ишта од овога? Ако код куће немате нормално стање, отиђите и упишите се на неки спорт, идите разговарајте с неким, направите нешто од свога живота, јер овим путем који идете... уништите ћете се. Тргните се сада!

- Да не би било да сада мудрујем, али згрозио сам се... Очито је то пуно већи проблем него што изгледа. Ове све цуре које су малтретиране, није њихова кривица, оне су жртве! Сад су ми јавили да се једна од девојака и бави спортом, и то кик-боксом. Кад сам рекао да се упишете у неки спорт, нисам мислило да га користите у овакве сврхе. Овде су вероатно дроге и трава у питању. Ја не знам што радите са својих 13, 14 година. Немојте уништавати свој живот и људи око себе, радите нешто корисно - закључио је Плазибат.

(Слободна Даламција, Задарски)

БОНУС ВИДЕО: