Међутим, снимак који се појавио на друштвеним мрежама на којој је приказана необична животиња изазвао је велику пажњу. Многи су признали да никад у животу нису видели ништа слично, а други су нагађали о каквом створењу је реч. 

Животиња има црно-бело крзно, огромне уши које висе, кратко лице, избачену вилицу и наборе на лицу који је чине гротескном и помало застрашујућом. По величини и изгледу подсећа на краву иако је јасно да није у питању крава. На снимку се види бедуин који је покушавао да је укроти, али се животиња отимала. 

Снимак се појавио на страници Бакари фармерс на ТикТоку и изазвао је велику пажњу људи. Док су неки нагађали о којој животињи је реч, већина је признала да у животу ништа слично нису видели. 

 

 

- Гледам ово већ три пута и још увек ми није јасно која врста животиње је ово.

- Да ли је ово дамаска коза?

- Зар ово није из "Ратова звезда?"

- Да ли је ова коза превелика или је човек мали?

- Вау...нисам знала да постоји ова врста козе... - били су неки од коментара.

Друштвене мреже су ових дана преплавили снимци ове необичне животиње, а већина корисника се пита о каквом је бићу реч.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALMAT Farms (@almatfarms)

Иако многи нису могли са сигурношћу да потврде о чему је реч, признавши да овакво створење изазива страх код њих те да схватају како је природа још увек недовољно истражена, многи су објаснили да је реч о дамаској кози.

Дамаска коза је позната и као Алеп, Балади и Шами и то је раса козе која је пореклом из Сирије. Њена просечна висина је од 70 до 80 цм, тежина од 65 до 90 кг, а животни век око 12 година. Углавном се гаји због производње млека и меса. 

Фото: Тикток принтскрин/Bakari Farmers

 

Дамаска коза по имену Qahr добила је прву награду за титулу "Најлепша коза" на једном такмичењу у Ријаду 2008. године.

БОНУС ВИДЕО:

(Срећна Република)