Он је одговарао на питања оштећених, родитеља убијене деце, али до краја претреса нису сви који желе стигли да поставе питање, па ће наставити сутра. Како сазнајемо још троје је остало да поставља питања. Његов бранилац Ирина Боровић казала је да је на сва питања која је суд дозволио одговорио у потпуности.

У судници је било расправе око појединих питања родитеља, који су касније изашли прилично тужни и потрешени. Према нашим информацијама, суд је одбијао питања која нису била директно везана за оно за шта су Кецмановићи оптужени, већ су садржала и личну конотацију везану за убиства деце. 

Кецмановић је наводно рекао да није крив, али да осећа одговорност. Према незваничним информацијама расплакао се када је причао о чувару Драгану.

Фото: Д. Миловановић

 

 

- Ја сам васпитан, одрастао сам у угледној породици. Жао ми је због онога што се догодило, али сматрам да нисам крив, нисам ја то учинио! Нисам крив, нисам ја тај који је учини то 3. маја. Ја сам урадио све што је било до мене да се тако нешто не догоди - преноси "Курир" његове речи.

Међутим, наш извор каже да ипак није одговорио на сва дозвољена питања родитеља, већ да је на многа одговара са "на то не могу да одговорим". Чини се да родитељи нису добили многе одговоре, које су тражили од оца дечака који им је побио децу. 

Уколико Владимир сутра заврши одговарање, онда би изношење одбране требала да започне његова супруга Миљана Кецмановић. Он је на ранијем претресу одбио да одговара на питања пуномоћника оштећених, али је одговарао на питања тужиоца, којих је било више од 200 и судије.

Владимир Кецмановић терети се за тешко дело против опште сигурности, јер је, како стоји у оптужници, сина Косту учио да пуца из ватреног оружја, па чак и у мете људских силуета и није по прописима обезбедио оружје, па је Коста "провалио" шифре пластичних кутија и узео два пиштоља и метке па извршио страшан злочин. Он се од 3. маја прошле године налази у притвору.

Фото: Д. Миловановић

 

 

Његова жена Миљана Кецмановић брани се са слободе и окривљена је за недозвољено држање муниције, јер је на једној чаури нађеној у учионици историје, коју је Коста испуцао, пронађен њен ДНК траг.

Ово суђење је иначе затворено за јавност, како је судија образложио, због заштите интереса малолетника, јер је њих девет убијено, а пет рањено.

Када Кецмановићи заврше изношење одбране онда ће је започети оптужени за давање лажног исказа власник стрељане Ратко Ивановић и инструктор Немања Маринковић.

Коста не може кривично да одговара, јер није био напунио 14 година и он се од привођења у полицију након злочина налази у психијатријској болници.

(Вечерње новости/Курир)

БОНУС ВИДЕО: