Када је почињала да се бави модом и креирањем Верица Ракочевић оставила је сигуран посао.

- Радим га искључиво из љубави. Никада ту није био циљ да се заради неки велики новац, то се десило стицајем околности у првим годинама мога рада. Зарадила сам огроман новац са којим сам могла да купим озбиљне некретнине - каже Верица Ракочевић.

Како истиче, никада није ишла до крајње тачке са ризиком да би довела у питање егзистенцију сопствене породице.

Фото: АТА имагес

 

 

- Нисам се плашила да улазим у велике ризике. Али данас имам страх да ли ћу својим радницима имати да уплатим плате, превоз, да својим добављачима не останем ни један динар дужна. То је једна врста напетости и тензије која је довела до тога да ми се шећер поремети. То је на нервној бази због стреса - каже Верица Ракочевић и додала:

- Не бисте веровали колико је ризика било током моје каријере - открила је прослављена модна креаторка.

Како каже, никада се није преселила у Италију, али једно време тамо радила. Све што је зарадила, уложила је у домаћу фирму.

- Имала сам лепу каријеру тамо. Онда сам се вратила овде и хтела сам да уђем у "ЈУГО еxпорт". Прво сам била хуманитарац тамо. Па сам радила као дизајнер... Ту сам ушла у пословно-техничку сарадњу, обновила простор, да вам не причам у шта сам све улагала. Потписала сам уговор на 10 година, рачунајући да ћу за пет покрити уложено, а да ће за 10 то почети и да ми се враћа. Све што сам зарадила у Италији ту сам уложила. Међутим, већ након две године почињем да читам у новинама како сам ја опљачкала "Југо еxпорт" - присећа се Верица Ракочевић.

Фото: В. Данилов

 

 

- Неке жене су ме звале да ми кажу да ме је фирма у коју сам улагала тужила, јер нисам смела да потпишем уговор на 10 година са фирмом која је у стечају. Све је пропало! Иселила сам се, остале су неке силне креме, изадаптирано око 600 и нешто квадрата, све је пропало - каже Верица Ракочевић.

- Ја сам спасавала живу главу! - каже Верица Ракочевић у емисији "Ординација" на РТС.

Фото: Милена Анђела

 

 

Како је открила, имала је још једну промашену сарадњу због које је морала да продам стан.

- Мени се 30.маја, пред ревију отказује спонзорство од 150.000 марака. После два дана ми се јавља фирма да ће ипак ићи даље, а онда ми се ипак тог истог дана јављају да неће и ја завршавам на Ургентном. Везују ми руке и ноге и дају ми инјекције за смирење - каже Верица Ракочевић.

БОНУС ВИДЕО: