Тренутно заузима пето место на WТА листи, а највиши пласман, 3. позицију, достигла је у октобру 2022. године.

До сада је од награда на турнирима зарадила нешто више од 12,8 милиона долара, а ипак има далеко (далеко) већи иметак и често се истиче да је богатија од највећих тениских звезда историји, попут Новака Ђоковића, Рожера Федерера и Рафаела Надала, заједно.

У питању је Џесика Пегула, ипак скромна и вредна девојка којој није било лако да дође до самог врха светског тениса.

 

 

Ко је Џесика Пегула?

Америчка спортисткиња рођена је у Буфалу, у саветној држави Њујорк, а њена породица управо је кључни део приче о огромном богатству у ком ужива Џесика Пегула. Она је, наиме, ћерка Терија Пегуле, америчког милијардера и нафтног инжењера чији је иметак процењен на 6,8 милијарди долара.

Пегула је, иначе, власник хокејашког клуба Буфало Сајберси, док са супругом Ким, Џесикином мајком, дели власништво над америчким фудбалским клубом Буфало билси.

 

 

Преко мајке, тенисерка има и корејско порекло, будући да је Ким Пегула рођена у Сеулу, а одрасла је уз четворо браће и сестара, од којих је половина из очевог претходног брака.

 

 

Џесика се од малих ногу бави тенисом, а први вајлдкард добила је 2011, када је учествовала у дублу с Тејлор Таунсенд на УС Опену. Прву победу је самостално изборила тек 2015. на истом турниру, прво финале три године касније у Квебеку, а прву титулу освојила је тек 2019. на Вашингтон Опену, када је ушла и у првих 100 тенисерки света.

Од тада је дошла до укупно седам титула, али још увек машта о гренд слему.

Иако јој је било потребно много времена да постигне запаженији успех, Џесика Пегула никад није одустајала и борила се, а размишљала је да одустане само 2022, и то не из спортских разлога.

 

 

Њена мајка Ким је тада, наиме, доживела срчани удар у 53. години, што је тешко пало спортисткињи. Тада је открила да се њена мајка дуго борила с отежаним говором и амнезијом, али је остала истрајна и Џесика је била одлучна да настави да тренира како би мама могла поново да навија за њу.

Замерају јој да због богатства није "гладна успеха"

Често могу чути коментари да је Џесики било лако да успе у спорту који тражи толико улагања када долази из милијардерске породице, а британски The Times чак је довео у питању њену вољу, елан и глад за трофејима, уз опаску да "породичне милијарде не могу да купе динамичност".

 

 

– Рећи ћу вам шта ја нећу купити ово смеће од чланка – поручила је на друштвеној мрежи Твитер тенисерка.

 

 

Ко је муж Џесике Пегуле?

Џесика је, иначе, од 2021. у браку с Тејлором Гахагеном, ком је рекла "да" после шест година везе. Он је, иначе, корпоративни извршни директор у компанији Пегула Спортс анд Ентертаинмент, коју држи њен отац Тери Пегула и у којој је Тејлор радио још од 2013, а познати је борац за права животиња.

 

 

Током везе са Џесиком постао је потпредседник Пегулине фирме која продаје производе за негу коже Ready 24, а пар је за једно основао Фондацију А Lending Paw, која помаже у дресуру паса из азила да буду од користи људима у заједници.

(Glossy)

БОНУС ВИДЕО: